Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 16:37

  Άδ. Γεωργιάδης: Πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που να μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες

  Άδ. Γεωργιάδης: Πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που να μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Olympia Forum II, που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ με θέμα "Αξιοποιώντας τη δυναμική των Πόλεων και των Περιφερειών",  συνέχισε τις εργασίες του την Τετάρτη το απόγευμα, με συζήτηση του Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της δημοσιογράφου Μαρίας Νικόλτσιου.

  "Είναι ανάγκη να πάρουν οι πολίτες πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμή που να μπορούν να πληρώσουν”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά να ζεσταθούν το χειμώνα τόνισε ότι, "θέλουμε να βοηθήσουμε αυτόν που δεν μπορεί”. Πρόσθεσε δε, ότι στην επιδότηση που θα δοθεί, δεν μπορούν να μπουν οι άνθρωποι που έχουν υψηλά εισοδήματα.

  Όσον αφορά στις ανατιμήσεις προϊόντων, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι πολλά εξαρτώνται από τη σύγκριση που κάνουμε. Παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν ανατιμήσεις, αλλά δεν είναι το συγκλονιστικό πράγμα που ακούμε στα κανάλια”. Εξήγησε ότι σε σύγκριση με το 2019 οι τιμές δεν είναι ιδαιτέρως αυξημένες και ότι οι αυξήσεις είναι πιο σημαντικές σε σύγκριση με το 2020, καθώς λόγω της πανδημίας, την περυσινή χρονιά είχαμε αρνητικό πληθωρισμό και άρα πτώση των τιμών.

  Επίσης, ανέφερε ότι το καλοκαιρινό ράλι των τιμών στις πρώτες ύλες παγκοσμίως έχει αρχίσει να υποχωρεί, με εξαίρεση την ενέργεια και τα ναύλα. Τέλος, υπενθύμισε την προσήλωση της κυβέρνησης στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ