Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 18:42

  Σχέδιο δραστικής μείωσης του "στοκ" των εκκρεμών συντάξεων έως τα μέσα του 2022

  Σχέδιο δραστικής μείωσης του "στοκ" των εκκρεμών συντάξεων έως τα μέσα του 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας.

  Κατά τη συνάντηση -που έγινε σε καλό κλίμα- ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με το θέμα των εκκρεμών συντάξεων καθώς και τις εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, με δεδομένο τον στόχο που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων και δραστική μείωση του στοκ έως το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

  Ο υπουργός σημείωσε, αναφέρουν κύκλοι του ίδιου υπουργείου, ότι θα ενημερώνει τακτικά τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων, όσο και για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων γενικά, τονίζοντας ότι για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το θέμα αντιμετωπίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα -για λόγους τόσο κοινωνικούς όσο και πολιτικούς- και όχι απλώς ως συμμόρφωση με μια μνημονιακή υποχρέωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ