Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Οκτ-2021 10:27

  Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται "αρκετά σημαντικότερη" αύξηση στον κατώτατο το 2022

  Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται "αρκετά σημαντικότερη" αύξηση στον κατώτατο το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:08

  Αύξηση στον κατώτατο μισθό "αρκετά σημαντικότερη" σε σχέση με εκείνη που δόθηκε πέρσι θα αποφασίσει η κυβέρνηση το 2022, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί Τύποι".

  Αναλυτικά, ο κος Χατζηδάκης δήλωσε πως πέρσι δόθηκε μία "συμβολική αύξηση" 2%.

  Ωστόσο, όπως σημείωσε "τώρα η οικονομία μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά, βούληση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι αυτό να έχει θετική αντανάκλαση και στις τσέπες των εργαζομένων. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να πάρουν ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης".

  Ο ίδιος εξήγησε πως "η κυβέρνηση θεσπίζει τον κατώτατο μισθό.Υπάρχει μία διαδικασία που θα ξεκινήσει με τον καινούριο χρόνο, που θα ακολουθήσει τις προβλέψεις του νόμου. Όταν κλείσει αυτή η διαβούλευση και υπάρχουν προτάσεις από τους εμπλεκόμενους, έρχεται ο Υπουργός Εργασίας στη συνέχεια και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Εκείνο που επιδιώκει η κυβέρνηση ακριβώς είναι να στείλει ένα μήνυμα στους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν υποσθεί θυσίες όλη την προηγούμενη δεκαετία ότι θα είναι συμμέτοχοι στην ανάπτυξη της χώρας"

  Ο Υπ. Εργασίας, έκανε λόγο για "αύξηση αρκετά σημαντικότερη από την αύξηση που δόθηκε πέρσι. Απομένει να δούμε τα ποσοστά με βάση τις εξελίξεις που θα έχουμε".

  Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς συντάξεις 

  Σε σχέση με το κρίσιμο "μέτωπο" των εκκρεμών συντάξεων, ο Υπ. Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως ο ΕΦΚΑ διαθέτει ένα "καινούριο εργαλείο" με το οποίο παρακολουθεί η διοίκηση τη γίνεται κάθε μέρα σε σχέση με την έκδοση των συντάξεων.

  Ο ίδιος αποκάλυψε πως "το εργαλείο αυτό μας έδειξε πως από τους 800 εισηγητές, το 1/4 με τη χαμηλότερη απόδοση βγάζει 2 συντάξεις/μήνα, το άλλο 1/4 με την υψηλότερη απόδοση βγάζει 38 συντάξεις /μήνα". Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κο. Χατζηδάκη, δύο πράματα : Ή ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν κάνουν καθόλου καλά τη δουλεία τους, αδιαφορούν για το θέμα αλλά , ή  το πιθανότερο,  πως ο ΕΦΚΑ δεν έκανε τόσο χρόνια καλά δουλεία του στο συγκεκριμένο το πεδίο, γιατί βάφτιζε εισηγητές ανθρώπους που δεν ήταν εισηγητές.

  Σε σχέση με αυτό το φαινόμενο ο κος. Χατζηδάκης τόνισε πως "τώρα, θα παραμείνουν εισηγητές άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να δουλεύουν και οι οποίοι παίρνουν και μπόνους όταν βγάζουν παραπάνω συντάξεις". Ωστόσο, διευκρίνισε πως "δεν πάμε να τιμωρήσουμε τους υπαλλήλους".

  Ο ίδιος δήλωσε πως τον ερχόμενο  Νοέμβριο -Δεκέμβριο θέλουμε να φτάσουμε στην έκδοση 30.000 νέων συντάξεων ανά μήνα. Ο Υπ. Εργασίας τόνισε πως προτεραιότητα είναι η έκδοση των παλιότερων συντάξεων και συγκεκριμένα σε εκείνες τις οποίες αιτήθηκαν μέχρι και το 2019. 

  Νέο ΕΣΠΑ 

  Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ, ο Υπ. Εργασίας ανέφερε πως "στο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν πολλά προγράμματα αφενός για την φτώχεια και αφετέρου για επιδοτούμενες θέσεις εργασίας".

  Ο ίδιος τόνισε πως "οι πολλές θέσεις εργασίας θα επιδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ" και πως "θα το ανακοινώσουμε σύντομα".

  Δημήτρης Κατσαγάνης

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ