Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Οκτ-2021 08:16

  Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με αύξηση 45%

  Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με αύξηση 45%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Ξεκινά από σήμερα η σεζόν του πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με πηγές της αγοράς οι τιμές θα είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η τιμή του θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,13 με 1,15 ευρώ το λίτρο  για τα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ στην απομακρυσμένη περιφέρεια και τα νησιά αναμένεται να φτάσει έως και το 1,2 ευρώ το λίτρο. 

  Οι φετινές τιμές παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 45% σε σύγκριση με πέρυσι, όταν η έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είχε γίνει στο 0,798 ευρώ το λίτρο. Βεβαίως πέρυσι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είχαν υποστεί σημαντική μείωση εξαιτίας της πανδημίας. Αντίθετα φέτος το άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας και η ισχυρή ζήτηση έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, η οποία και αποτυπώνεται τόσο στα καύσιμα κίνησης όσο και στο πετρέλαιο θέρμανσης. 

  Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση, πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και παραγγελίες από καταναλωτές, οι οποίοι είχαν πέρυσι εξαντλήσει τα αποθέματα στις δεξαμενές τους. Ένας ακόμη παράγοντας που ωθεί τους καταναλωτές να κάνουν παραγγελία τώρα, είναι η ανησυχία για πιθανή νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες παραγγελίες αφορούν σε μικρότερες ποσότητες έως 500 λίτρα, γεγονός ενδεικτικό της οικονομικής δυσκολίας των νοικοκυριών. 

  Στο πλαίσιο αυτό οι μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προσφέρουν ευκολίες πληρωμής προς τους καταναλωτές. Για παράδειγμα η ΕΚΟ, του ομίλου των ΕΛΠΕ ανακοίνωσε τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ