Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 19:18

  HDB: Πρόσκληση προς τις τράπεζες για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων​​

  Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ψηφιακά μαθήματα σε μικρές επιχειρήσεις για σύνταξη business plan
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB), η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τράπεζες, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρώτο Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων.

  Ως καταληκτική προθεσμία κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ορίστηκε η 5η Νοεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 5.00 μ.μ. 

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πρόκειται για το τελευταίο βήμα, πριν την τελική ενεργοποίηση του νέου προγράμματος συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων περίπου 62,5 εκ. ευρώ. Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί από το ταμείο τη λήψη τραπεζικού δανείου από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότηση επενδυτικών του σχεδίων. Το ταμείο θα παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου, και σύμφωνα με τους όρους του ταμείου, οι τράπεζες δεν επιτρέπεται να ζητήσουν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια έως 50.000 ευρώ, ενώ σε όλα τα δάνεια, ανεξάρτητα από το ύψος τους, απαγορεύεται η προσημείωση μόνιμης και μοναδικής κατοικίας. 

  Επιλέξιμες επιχειρήσεις για το ταμείο θεωρούνται οι υπό σύσταση (που διαθέτουν Α.Φ.Μ.), νεοσύστατες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οιασδήποτε νομικής μορφής, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους εξής κωδικούς δραστηριότητας:

  * Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων (ΚΑΔ 59.11).

  * Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων (ΚΑΔ 59.12).

  * Παραγωγή πρωτοτύπων λογισμικού παιχνιδιών υπολογιστή (ΚΑΔ 62.01.21). 

  Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το "Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων" διευκολύνει άμεσα και πρακτικά την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό κλάδο, με μια απολύτως διαφανή, γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία, με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητά τους, και τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των δανείων, με την παροχή ευνοϊκών όρων αποπληρωμής (περίοδος χάριτος και διάρκεια αποπληρωμής των δανείων). 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ