Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 17:38

  Κεδίκογλου: Πολλά τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων

  Κεδίκογλου: Πολλά τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους.

  "Συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, αναβάθμισης και βελτίωσης λιμενικών υποδομών στους αλιευτικούς λιμένες και αλιευτικά καταφύγια, βάζοντας ως προσθήκη την αδειοδότηση υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι "στο ευρύτερο πλαίσιο εξετάζουμε την δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα έτσι να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης".

  Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, "όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία".

  Από τη μεριά του, ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα 90 υδατοδρόμια βρίσκονται στη φάση της αδειοδότησης και υλοποίησης, δηλώντας μεταξύ άλλων πως "αν όλα πάνε καλά, σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ