Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 19:54

  Κ. Τσαγκαρόπουλος: Οι 444 εκκρεμείς συντάξεις χηρείας θα μπορούσαν να εκδοθούν από το Σεπτέμβριο

  Κ. Τσαγκαρόπουλος: Οι 444 εκκρεμείς συντάξεις χηρείας θα μπορούσαν να εκδοθούν από το Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε απάντηση διαφόρων ανακριβών κειμένων και αναρτήσεων, αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις του ΝΑΤ, ο πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος,  δηλώνει πως "οι 444 εκκρεμείς συντάξεις χηρείας θα μπορούσαν ήδη να είχαν εκδοθεί από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καθώς από τον Σεπτέμβριο ψηφίστηκε σχετική νομοθετική διάταξη που το επιτρέπει (άρθρο 78 ν.4826/2021).

  Οι περιπτώσεις αυτές, είχαν  ήδη, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, προετοιμαστεί από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ και ήταν έτοιμες να αποσταλούν στον ΕΦΚΑ. Αυτό όμως δεν μπόρεσε να γίνει.... Και αυτό γιατί, μετά από συνεννόηση, που είχαν οι υπηρεσίες του ΝΑΤ με την υπηρεσία της Β’ Διεύθυνσης Απονομής του ΕΦΚΑ,  έγινε γνωστό στο ΝΑΤ ότι θα πρέπει πριν από την προώθηση των σχετικών στοιχείων να εκδοθεί σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ο υπολογισμός των συντάξεων από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

  Σημειώνεται ότι αυτές οι "συνεννοήσεις"  μέχρι σήμερα δεν γίνονται με ανταλλαγή πρωτοκολλημένων εγγράφων, αλλά κατά βάση τηλεφωνικά ή και με άμεση δια ζώσης επικοινωνία και συνεργασία,  μεταξύ των υπαλλήλων του ΝΑΤ και του e-ΕΦΚΑ, τους οποίους μέχρι πριν ένα χρόνο τους χώριζαν μόνο μερικά γραφεία εντός του ίδιου κτιρίου που φιλοξενούσε τις υπηρεσίες της Β΄ Διεύθυνσης Απονομής του e-ΕΦΚΑ

  To κρίσιμο και ουσιώδες, για τις χήρες δικαιούχους είναι, ότι το αρχείο είναι έτοιμο και ύστερα από τη σχετική τοποθέτηση του ίδιου του Υπουργού, θα προωθηθεί εντός των επόμενων ημερών στον e-ΕΦΚΑ με επικαιροποιημένα και τα στοιχεία τυχόν οφειλών.

  Τέλος, τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται η Β’ Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων του e–ΕΦΚΑ καλό θα ήταν να γνωστοποιηθούν πρώτα στο ΝΑΤ και τους υπαλλήλους του για να επιλυθούν, αν και εφόσον υπάρχουν. Με  δεδομένο ότι όλοι υπηρετούμε την δημόσια κοινωνική ασφάλιση της χώρας, θα πρέπει αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή εντός των υπηρεσιών και με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ασφαλισμένων".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ