Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Οκτ-2021 19:39

  Επιτόπιος έλεγχος της Επ. Ανταγωνισμού στις αγορές φαρμακευτικών προϊόντων

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις αγορές κατασκευής δικτύων υποδομής φυσικού αερίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη διενέργεια αιφνίδιου επιτόπιου ελέγχου σε επιχείρηση προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού "στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας στις αγορές παραγωγής και προμήθειας φαρμακευτικών προϊόντων, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης" όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

  Ο έλεγχος αυτός, όπως εξηγεί η επιτροπή, αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

  Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

  Η επιτροπή δηλώνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα συνεχίσει να παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ