Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Οκτ-2021 10:48

  Επ. Ανταγωνισμού: Έναρξη 2ης διαβούλευσης για τον κλάδο διανομής Τύπου - τα προτεινόμενα μέτρα

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις αγορές κατασκευής δικτύων υποδομής φυσικού αερίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις δεύτερες Απόψεις της για τον κλάδο διανομής Τύπου δημοσιεύει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, βάσει του άρθρου 11 (3) Ν. 3959/2011, με τις οποίες διαπιστώνει ξανά ότι, και μετά τη διενέργεια της διαβούλευσης, στο συγκεκριμένο κλάδο δεν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού και ανακοινώνει συγκεκριμένα μέτρα για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού.  

  Αυτό έρχεται σε συνέχεια των πρώτων Απόψεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) (βλ σχετικά εδώ) και των απόψεων που υπεβλήθησαν στη δημόσια διαβούλευση (βλ σχετικά εδώ).

  Για το κείμενο των δεύτερων Απόψεων βλ εδώ.

  Στο πλαίσιο της κανονιστικής παρέμβασης στη διανομή Τύπου και κατόπιν της δημοσίευσης των δεύτερων Απόψεων, η ΕΑ ανακοίνωσε ταυτόχρονα την έναρξη της 2ης δημόσιας διαβούλευσης, διάρκειας 30 ημερών, προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο μέρος να εκθέσει τα σχόλια, τις θέσεις και τις παρατηρήσεις του αναφορικά με τα προτεινόμενα μέτρα. 

  Το κείμενο των δεύτερων Απόψεων της ΕΑ εξετάζει τα ακόλουθα μέτρα: 
  -Αλλαγή Εταιρικής Διακυβέρνησης
  -Σινικά Τείχη
  -Εκπόνηση Πολιτικής Ουδετερότητας
  -Συμβουλευτική Επιτροπή
  -Πρότερη γνωστοποίηση μεταβολών μετοχικής σύνθεσης του Πρακτορείου διανομής
  -Κώδικα Συμπεριφοράς
  -Ορισμός Εντολοδόχου
  -Συλλογικές Διαπραγματεύσεις μεταξύ εκδοτικών επιχειρήσεων και Πρακτορείου διανομής ή/και μεταξύ τελικών σημείων πώλησης και Πρακτορείου διανομής
  -Δημιουργίας κοινής επιχείρησης (JV)
  -Ρύθμιση Φυσικού Μονοπωλίου

  Η ΕΑ στις Απόψεις της αξιολογεί τα ανωτέρω μέτρα και προκρίνει εκείνα τα οποία, βάσει άρθρου 11(3) Ν. 3959/2011, θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαία, πρόσφορα και σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στη διανομή Τύπου. 

  Δημόσια Διαβούλευση

  Η 2η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει από την 6.10.2021 έως και την 8.11.2021. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους γραπτώς και επώνυμα ηλεκτρονικά (σε επεξεργάσιμη μορφή) στη διεύθυνση competition@epant.gr μέχρι και την 8.11.2021.

  Οποιεσδήποτε απαντήσεις πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας ή/και τροποποιήσεις απαντήσεων στη δημόσια διαβούλευση δεν θα γίνονται δεκτές. 

  Για την περίληψη των υποβληθεισών απόψεων βλ. εδώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ