Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Σεπ-2021 17:54

  Σκυλακάκης: Πρέπει να διπλασιάσουμε τους ρυθμούς των επενδύσεων μέσα από το "Ελλάδα 2.0"

  Σκυλακάκης: Πρέπει να διπλασιάσουμε τους ρυθμούς των επενδύσεων μέσα από το "Ελλάδα 2.0"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα πρέπει να διπλασιάσουμε του ρυθμούς των επενδύσεων προς την Ελλάδα για να καλύψουμε το κενό της τελευταίας 10ετίας

  Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν η Κομισιόν και το ΙΟΒΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης σημειώνοντας ότι χωρίς την αύξηση των επενδύσεων δεν υπάρχει μέλλον για την ελληνική οικονομία . Σημείωσε μάλιστα ότι το ποσό των επενδύσεων θα πρέπει να αυξηθεί κατά 8 έως 10 δισ..

  Σχετικά με την κριτική για το κακό ιστορικό της Ελλάδας σε προηγούμενα κοινοτικά πακέτα τόνισε όταν περασμένα χρόνια ζήσαμε την κατάσταση κατά την οποία ήθελαν μόνο να δίνονται χρήματα αλλά δεν είχαν σκοπό να επενδύσουν .

  Τόνισε επίσης ότι τα βήματα για  την αύξηση της απορρόφησης των πόρων και την εφαρμογή επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων είναι επιταχυνόμενα και γίνονται με συμφωνία όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Μάλιστα υπενθύμισε και τη διαβούλευση που τελείωσε χθες για την βαθμολογία των ιδιωτικών επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΤΑΑ αλλά και τις Τράπεζες.

  Σχετικά με την αναγκαιότητα έγκαιρης εφαρμογής τόνισε ότι "σε αυτό το πρόγραμμα ή υλοποιούμε ή πεθαίνουμε" θέλοντας να τονίσει και τη σημασία που έχουν οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα

  Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο η προσπάθεια που γίνεται μέσω του ΤΑΑ να μονιμοποιηθεί ως ένας μόνιμος μοχλός ανάπτυξης εντός της ΕΕ είπε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται πρώτα η σωστή εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος: "Θα πρέπει να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνη" είπε .

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ