Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 13:39

  Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά την Τετάρτη

  Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά την Τετάρτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tου Δημήτρη Κατσαγάνη

  Άλλος ένας γύρος πληρωμών αναδρομικών στους συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης "τρέxει” αυτές τις μέρες. Αυτή τη φορά δικαιούχοι θα είναι οι "νέοι” συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα λάβουν τη συγκεκριμένη παροχή -όπως και επισήμως ανακοίνωσε χθες το Υπ. Εργασίας- την ερχόμενη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά, θα λάβουν αναδρομικά όσοι:

  -Έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

  -Έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τις 13 Μαΐου του 2016.

  -Δατηρούν μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.

  Τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις καλύπτουν ταυτόχρονα μόλις 130.000 συνταξιούχοι. Αυτοί είναι που πρόκειται να πληρωθούν αναδρομικά στις 29 Σεπτεμβρίου.

  Υπάρχει, όμως, και ένα πλήθος 215.000 "παλιών” συνταξιούχων όπου ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

  Πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις, με λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία στο σύστημα. Από αυτούς, υπολογίζεται ότι μόλις οι 40.000-50.000 θα λάβουν αναδρομικά, καθώς μόνο αυτοί θα πληρούν και τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αναδρομικά, που θα λάβουν οι εν λόγω συνταξιούχοι, υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε 200 ευρώ-250 ευρώ. Όσον αφορά τις αυξήσεις στις συντάξεις τους, δεν θα ξεπεράσουν το 2%-3%. Με άλλα λόγια, θα είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με τα αναδρομικά που έλαβαν οι νέοι συνταξιούχοι τον περασμένο Ιούνιο, όπου ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 1.000 ευρώ για τους συνταξιούχους του δημοσίου και στα 860 ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα.

  Διαβάστε ακόμη

  * Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ για την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου- 1 Οκτωβρίου

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ