Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 11:14

  Κ. Σκρέκας: Προανήγγειλε μείωση και της χρέωσης του ΑΔΜΗΕ από το 2022

  Κ. Σκρέκας: Προανήγγειλε μείωση και της χρέωσης του ΑΔΜΗΕ από το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Για όλους τους καταναλωτές, θα υπάρχει επιδότηση που θα φαίνεται διακριτά στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος", τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας πως αυτή θα αφορά και τον μήνα Σεπτέμβριο, μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει επέκταση του μέτρου, εφόσον χρειαστεί.

  Μιλώντα στον ΑΝΤ1, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως η έκπτωση θα είναι για όλους, ανεξάρτητα από τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για ένα μέσο νοικοκυριό, η επιδότηση στο τετράμηνο θα είναι της τάξης των 33 ευρώ, ανέφερε ο υπουργός προαναγγέλλοντας ότι από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση του ΑΔΜΗΕ.

  Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν θα καταργηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αντίθετα θα παραμείνει και εφόσον χρειαστεί, θα διευρυνθεί. Για τον σκοπό αυτό, στόχος είναι η εξασφάλιση πόρων από το Ταμείο για την Ενεργειακή Μετάβαση.

  Ερωτηθείς για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας είπε πως η επιδότηση "αφορά όλους τους καταναλωτές και όλους τους παρόχους". Άλλωστε, για αυτόν τον λόγο, έγινε και η σύσκεψη πρόσφατα, κατά την οποία ζητήθηκε "ένα μεγάλο τμήμα της εκτιμώμενης ανατίμησης να αντισταθμιστεί".

  Για το επίδομα θέρμανσης, ο Υπουργός δήλωσε πως "αυξάνουμε κατά 20% το επίδομα, αυτό σημαίνει ότι θα αντισταθμίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ανατίμησης".

  Τέλος, για το νέο "Εξοικονομώ” ο κ. Σκρέκας είπε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα αφορά 50.000 κατοικίες, για τις οποίες θα υπάρχει ιεράρχηση με κοινωνικά κριτήρια για την ένταξή τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ