Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 14:52

  Σ. Αναστασόπουλος: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αλλά δεν επιτρέπεται χαλάρωση

  Σ. Αναστασόπουλος: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αλλά δεν επιτρέπεται χαλάρωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την άποψη ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΑΕ&ΕΠΕ, Σίμος Αναστασόπουλος, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία μετά τα επαναλαμβανόμενα σοκ, δεν έχει την πολυτέλεια της χαλάρωσης του κυβερνητικού έργου και κυρίως δεν θα έχει μέλλον χωρίς την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων".

  Ειδικότερα, ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε:

  "Με ικανοποίηση υποδέχθηκε η αγορά τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός. Μετά από μια πολυετή πολιτική όπου η προσαρμογή βασίστηκε στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και της εργασίας, σήμερα επιχειρείται η επιλογή της βιώσιμης ανάκαμψης, μέσω των φοροελαφρύνσεων, και της αναμόρφωσης του πλαισίου επιχειρηματικής λειτουργίας, ώστε να αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και η παραγωγικότητα στην οικονομία. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι στοχευμένες διαρθρωτικές αλλαγές στοχεύουν παράλληλα, στην τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

  Η αξιοπιστία που έχει κερδίσει η κυβέρνηση παρουσίαζοντας σχέδιο και υποδομές αποτελεσματικής διακυβέρνησης και επιβραβεύτηκε στις αγορές, υψώνει τον πήχη της αξιολόγησης στην ταχύτητα εφαρμογής των αναμενόμενων πολυνομοσχεδίων, στην διατήρηση του κλίματος εμπιστοσύνης και στη συνέπεια. 

  Τα μέτρα και οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι σαφέστατα στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν, όμως, και τομείς όπου η αγορά περιμένει περισσότερα στο μέλλον: χρέη δημοσίου, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κα. Η ελληνική οικονομία μετά τα επαναλαμβανόμενα σοκ, δεν έχει την πολυτέλεια της χαλάρωσης του κυβερνητικού έργου και κυρίως δεν θα έχει μέλλον χωρίς την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ