Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Σεπ-2021 12:37

  Επίσημος ομιλητής στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης

  Επίσημος ομιλητής στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έναν ανοιχτό και ζωντανό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εκπροσώπους της αγοράς διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια δείπνου, που παραθέτει για 5η χρονιά στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

  Επίσημος ομιλητής του δείπνου θα είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μετά την κεντρική του ομιλία και συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, προσεγγίζοντας επίκαιρα ζητήματα της οικονομίας όπως:

  -Η στήριξη της επενδυτικής και επιχειρηματικής δράσης μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0)

  -Η αξιοποίηση βασικών εργαλείων χρηματοδότησης (Ταμείο Ανάκαμψης, νέο ΕΣΠΑ, ΚΑΠ κ.α.)

  -Οι ευκαιρίες που προσφέρει ο Αναπτυξιακός Νόμος και οι αλλαγές που επέρχονται στο νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις

  -Η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων

  -Η ψηφιακή μετάβαση της αγοράς και του δημόσιου τομέα

  -Η ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας

  Το ενδιαφέρον όσων συμμετάσχουν στην εκδήλωση της 12ης Σεπτεμβρίου θα είναι στραμμένο στο restart της οικονομίας, στο οποίο, όπως διαπιστώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, η συμμετοχή των Γερμανών επενδυτών θα είναι μεγάλη, γι΄ αυτό, εξάλλου, και στηρίζει με πολλαπλές δράσεις τη γενικότερη ενίσχυση των ελληνογερμανικών οικονομικών, επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών εταιριών θα συμμετέχουν στο δείπνο του Επιμελητηρίου, ώστε να ενημερωθούν για τις σχετικές εξελίξεις, όπως, επίσης, επιχειρήσεις–μέλη της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι από την οικονομία, την πολιτική, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθούν την 85η ΔΕΘ.  

  Το Δείπνο οργανώνεται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα, ενώ αποτελεί την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, με δια ζώσης συμμετοχή μετά το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, που ωστόσο θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο μέτρων προστασίας των συμμετεχόντων σε αυτή.

  Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι νέες δηλώσεις θα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για την εξέλιξη των αιτημάτων τους εγκαίρως.

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ