Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 10:11

  Γερμανία: Ισχυρή αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούλιο

  γερμανια οικονομια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Ιούλιο στη Γερμανία,  υποδεικνύοντας ένα σταθερό ξεκίνημα στο β΄ εξάμηνο στο μηχανοστάσιο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, οι παραγγελίες γερμανικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση της τάξης του 1%.

  Ειδικότερα, οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 8%.

  Οι παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν κατά 4,1%, ενώ οι παραγγελίες από τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκαν κατά 15,7%, κυρίως λόγω των μεγάλων παραγγελιών από τον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας.

  Μια έρευνα έδειξε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Γερμανοί κατασκευαστές αγωνίστηκαν να ανταποκριθούν στην ισχυρή ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα τον Αύγουστο, καθώς οι ελλείψεις στην προσφορά πρώτων υλών και εξαρτημάτων όπως οι ημιαγωγοί συγκράτησαν την παραγωγή και ώθησαν τις τιμές προς τα πάνω.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ