Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Αυγ-2021 09:11

  Ξεκινά από σήμερα η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών για την έκδοση νέων συντάξεων

  'Πράσινο' φως για 20.000 νέες προκαταβολές συντάξεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σήμερα  ξεκινά ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών από τον e-ΕΦΚΑ με στόχο, έπειτα από την επιτυχή πιστοποίηση τους, να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής και να συμβάλλουν στη ταχύτερη έκδοση συντάξεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ασφαλιστικού φορέα.

  Παράλληλα, με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο πιστοποίησης αυξάνονται από 180 (που είχε αρχικά ανακοινωθεί) σε 1200, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών για να ενταχθούν στο Ειδικό Μητρώο Πιστοποιημένων Επαγγελματιών του e-ΕΦΚΑ ξεπέρασαν τις 3.600. Σημειώνεται πως για την εκπαίδευση-πιστοποίηση τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής της αίτησης. 

  Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τόσο ασύγχρονα μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle) στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο. 

  Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα:

  Νομοθεσία θεμελίωσης δικαιώματος

  Νομοθεσία Νομιμοποίησης Χρόνου Ασφάλισης και χρήσης του στην απονομή σύνταξης  (Ανακεφαλαίωση-βεβαίωση χρόνου ασφάλισης μισθωτών και μη μισθωτών, διαπίστωση οφειλών, ενδεχόμενη αναθεώρηση πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις οφειλών μη μισθωτών, αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης)
  Υπολογισμός Κύριας Σύνταξης με τους κανόνες του Ν. 4387/2016 & του Ν. 4670/2020

  Δικαιολογητικά

  Εκπαίδευση στη χρήση εφαρμογών & μηχανογραφικών συστημάτων 
  Κάθε εκπαιδευτική ενότητα περιλαμβάνει: (α) εκπαιδευτικό βίντεο (παρουσίαση), (β) σημειώσεις, (γ) εκπαιδευτικό υλικό και (δ) τεστ αυτοαξιολόγησης γνώσεων ενότητας (quiz).

  Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διεξαχθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

  Οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες μέσω e-mail για την επιλογή τους καθώς και για τις λεπτομέρειες της εκπαίδευσης τους. Τονίζεται πως στον πρώτο κύκλο θα συμμετάσχουν 800 δικηγόροι και 400 λογιστές-φοροτεχνικοί, κατ΄αναλογία του αριθμού των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τις δυο κατηγορίες επαγγελματιών. 

  Στόχος της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ είναι πολύ σύντομα να ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης-πιστοποίησης για τον οποίο θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ