Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 23:03

  Αλ. Πατέλης στο Bloomberg: Ο τουρισμός ανακάμπτει ισχυρά - Στο 130% του 2020 οι αφίξεις

  Αλ. Πατέλης στο Bloomberg: Ο τουρισμός ανακάμπτει ισχυρά - Στο 130% του 2020 οι αφίξεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και την πορεία του το 2021 στην Ελλάδα, το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αξιοποίησή του από τη χώρα μας, τις τράπεζες και την γενικότερη πορεία της οικονομίας μίλησε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg o επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης.

  Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού αναφέρθηκε στην επένδυση 54 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση του συμπλέγματος του Ολυμπιακού Σταδίου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων το 2023.

  Ο κ. Πατέλης, μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη αναμόρφωση του εργασιακού τοπίου, καθώς και στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που γίνεται στην Παιδεία, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  Όσον αφορά τις τράπεζες, στάθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs), τονίζοντας τον ρόλο τον οποίο πρέπει και μπορούν να παίξουν για την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και γενικότερη για την εκτίναξη της ανάπτυξης.

  Για το ζήτημα του τουρισμού, αναφέρθηκε σε στοιχεία της τρέχουσας εβδομάδας, που δείχνουν αύξηση των αφίξεων κατά 130% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2020, ενώ οι αριθμοί είναι μειωμένοι μόλις κατά 42% σε σχέση με την τελευταία προ πανδημίας χρονιά, το 2019, ενώ σημείωσε ότι η τάση είναι ολοένα και πιο ανοδική.

  "Η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται τόσο μονοθεματικά από τον τουρισμό όσο θεωρείται συχνά. Στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή μεταποίηση, επιχειρήσεις προσανατολισμένες στις εξαγωγές, κατασκευαστικός κλάδος, όπως έδειξαν και τα στοιχεία του ΑΕΠ του α΄ τριμήνου του 2021, στο οποίο πρακτικά υπήρχε πλήρες lockdown και ελάχιστες τουριστικές αφίξεις. Είμαστε αισιόδοξοι, καθώς οι εμβολιασμοί  προχωρούν", κατέληξε ο Αλ. Πατέλης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ