Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Ιουλ-2021 18:32

  ΥΠΑΝ: Στη Δράση "Επανεκκίνηση Εστίασης" εντάσσονται 7.473 νέες επιχειρήσεις

  Για εμβολιασμένους και με rapid τα κέντρα διασκέδασης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πληθαίνουν συνεχώς οι εντάξεις για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ "Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ".

  Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε σήμερα την ένταξη άλλων 7.473 αιτήσεων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 68,8 εκατ. ευρώ, λίγες μέρες μετά την ένταξη 1.014 επιχειρήσεων (15/07) στη συγκεκριμένη Δράση.

  Πλέον ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων πράξεων φτάνει τις 9.340 συνολικής δημόσιας δαπάνης 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται  και για τις άλλες επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωση. 

  Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων καθώς ήδη πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί σε ενταγμένες επιχειρήσεις. 

  Υπενθυμίζουμε ότι η Δράση αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19,  με την προμήθεια πρώτων υλών, απαραίτητων για τη λειτουργία τους. 

  Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ θα είναι ανοικτή για αιτήσεις έως και 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00. 

  Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ