Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 17:29

  Συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για την εκπαίδευση δικηγόρων - λογιστών για την έκδοση νέων συντάξεων

  Σε τελική φάση οι ψηφιακές συντάξεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Την συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο τη σύμπραξη του e-ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους επαγγελματίες (δικηγόρους – λογιστές) για την επιτάχυνση της απονομής συνταξιοδοτικών παροχών αποφάσισε ο διοικητής του ασφαλιστικού υπερ-φορέα, κος Παναγιώτης Δουφεξής.

  Σύμφωνα με  τη σχετική απόφαση, Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας είναι η κα Αφροδίτη Νιφόρου, Προϊσταμένη του Τμήματος Νομοθεσίας Συντάξεων Διαδοχικής Ασφάλισης.

  Έργο της Ομάδας Εργασίας αποτελεί η εκπαίδευση των πιστοποιημένων επαγγελματιών (δικηγόροι – λογιστές) για την επιτάχυνση της απονομής συνταξιοδοτικών παροχών. 

  Η θητεία της Ομάδας Εργασίας ορίζεται από υπογραφή της παρούσης και για τρεις  μήνες, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει εντός ωρών εργασίας ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και στα μέλη της δεν οφείλεται για την συμμετοχή τους οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση.

  Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Υπ. Εργασίας, κου Κωστή Χατζηδάκη ορίζονται αναλυτικά η ύλη και το πρόγραμμα επιμόρφωσης, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και εξετάσεων, ο τρόπος εγγραφής στο μητρώο των πιστοποιημένων επαγγελματιών, καθώς και οι κυρώσεις προς τους πιστοποιημένους επαγγελματίες.

  Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απέστειλε στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ την εισήγηση για την κατ’ αποκοπήν αποζημίωση για τις βεβαιώσεις και τα σχέδια απόφασης προσωρινής ή οριστικής σύνταξης που εκδίδουν οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες.

  Ο σχετικός "τιμοκατάλογος" διαμορφώνεται ως εξής:

  - Βεβαίωση χρόνου ασφάλισης: 40 ευρώ όταν η βεβαίωση αφορά έναν πρώην φορέα κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. τ. ΙΚΑ),  80 ευρώ όταν αφορά περισσότερους του ενός φορείς

  - Βεβαίωση μη ύπαρξης οφειλόμενων εισφορών αυτοαπασχολούμενου ή ελεύθερου επαγγελματία ή για αίτηση ρύθμισης οφειλόμενων εισφορών: 30 ευρώ.

  - Βεβαίωση οφειλόμενου ποσού για αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης: 30 ευρώ

  - Σύνταξη σχεδίου απόφασης προσωρινής ή οριστικής σύνταξης (κύριας ή επικουρικής): 60 ευρώ. Αν η σύνταξη απονέμεται με βάση τις διατάξεις της διαδοχικής ή παράλληλης ασφάλισης, στην αποζημίωση προστίθενται 15 ευρώ για κάθε πρώην φορέα κοινωνικής ασφάλισης πλέον του ενός.

  - Προσυνταξιοδοτική βεβαίωση: 60 ευρώ. Αν η βεβαίωση αφορά χρόνο ασφάλισης που διανύθηκε σε περισσότερους πρώην φορείς κοινωνικής ασφάλισης, η αποζημίωση ανέρχεται σε 80 ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα:

  * Στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ κατά της εμπλοκής ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ