Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 15:52

  H EBRD θα διαχειριστεί δάνεια 1 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για ιδιωτικές επενδύσεις

  Σκυλακάκης Charlotte Ruhe EBRD ΥΠΟΙΚ Ταμειο Ανακαμψης Επενδυσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:35

  Προσύμφωνο συνεργασίας για την συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) στις χρηματοδοτήσεις υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η κυρία Charlotte Ruhe, Διευθύνουσα Σύμβουλος Κεντρικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης της Τράπεζας.

  Το Προσύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της EBRD, το οποίο αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διαχείριση από την EBRD δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ από τα συνολικά 12,7 δισ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων. Με άλλα λόγια η EBRD θα λειτουργήσει ως τρίτος χρηματοδότης σε επενδυτικές προτάσεις ιδιωτών τις οποίες θα ελέγχει και θα αξιολογεί ως προς την βιωσιμότητά τους.

  Πρόκειται για τη 2η συμφωνία μετά την αντίστοιχη συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη διαχείριση, από την τελευταία, δανείων ύψους έως 5 δισ. ευρώ και πάλι ιδιωτικών επενδύσεων. Η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί την ταχύτατη έναρξη του προγράμματος των δανειοδοτήσεων για την δημιουργία σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε σχετικά:

  "Η υπογραφή αυτού του Προσυμφώνου Συνεργασίας με την EBRD, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς μια φιλόδοξη συνεργασία μεταξύ μας, με στόχο την προώθηση νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι νέες αυτές επενδύσεις θα διευκολύνουν την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και θα τη βοηθήσουν να επιτύχει υψηλότερη ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς θα υλοποιείται το Σχέδιο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ