Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 17:06

  Θ. Σκυλακάκης: Η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης στερείται σοβαρότητας

  Θ. Σκυλακάκης: Η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης στερείται σοβαρότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου

  "Η δήλωση του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στερείται σοβαρότητος και το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται είναι ανακριβές". Με τον τρόπο αυτό απάντησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ Θόδωρος Σκυλακάκης στις δηλώσεις του εκπτοσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος υπαινίχθηκε σήμερα προβλήματα επικαλούμενος δημοσίευμα της ιστοσελίδα EUactiv.com σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα αναζητά διαφάνεια για τις επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ελλάδα 2.0.

  Το δημοσίευμα με την σειρά του επικαλούνταν κοινοτικό αξιωματούχο που δεν κατονόμαζε ο οποίος έλεγε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι το μόνο που θα αλλάξει . Εξηγώντας η ίδια πηγή τόνιζε ότι η Ελλάδα θα διαθέσει χρήματα μόνο σε ασφαλείς επενδύσεις προς επιχειρήσεις με τραπεζικό προφίλ και όχι σε υψηλού ρίσκου επενδύσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις Τούτο ενώ όπως έχει ανακοινωθεί με την παρουσίαση του προγράμματος δεν ισχύει καθώς υπάρχουν στο πρόγραμμα επιδοτήσεις προς ΜΜΕ ύψους τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ .

  "Το ελληνικό πρόγραμμα κατατέθηκε δεύτερο και εγκρίθηκε τρίτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικά σχόλια τόσο από την Επιτροπή (χθες μόλις έγιναν τα πιο πρόσφατα σχετικά επώνυμα σχόλια στο Συνέδριο του Economist), όσο και από τον διεθνή Τύπο. Η διαδικασία έγκρισης και από το Συμβούλιο προχωρά σε εξαιρετικό κλίμα" συνέχιζε στην απάντηση του κ . Σκυλακάκης για να καταλήξει:

  "Τέσσερις ημέρες πριν την τελική έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που έχει υποβάλει η χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται εναντίον του, προφανώς γιατί η εξαιρετική εικόνα που διαμορφώνεται διεθνώς για το ελληνικό σχέδιο δεν εξυπηρετεί το αδιέξοδο, διχαστικό και μηδενιστικό του πολιτικό αφήγημα. Ας κάνει τέσσερις ημέρες υπομονή και η ίδια η ζωή θα του δώσει την απάντηση". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ