Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 10:23

  Τέλη Αυγούστου στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο Επικουρικό

  Τέλη Αυγούστου στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο Επικουρικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Δεν τίθεται θέμα μέτρων εξισορρόπησης του κόστους μετάβασης στη νέα επικουρική ασφάλιση σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι του Υπ. Εργασίας στο Capital.gr.

  Oι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του επικουρικού θα βρίσκεται για πέντε ακόμη μέρες σε δημόσια διαβούλευση. Έπειτα θα "τρέξει” η επεξεργασία παρατηρήσεων και το νομοσχέδιο θα έλθει προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο.

  Στόχος, μάλιστα, του Υπ. Εργασίας και της κυβέρνησης το νομοσχέδιο να συζητηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την επαναλειτουργία της και σύμφωνα με το βασικό σενάριο στις 23 Αυγούστου.

  Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων. Ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου έχει ο ίδιος ενημερώσει τους θεσμούς για το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης αλλά και για τα αποτελέσματα των τριών μελετών που το συνοδεύουν, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

  Στις επαφές αυτές, σημειώθηκαν ορισμένες επιφυλάξεις και διαφορετικές εκτιμήσεις κυρίως σχετικά με το ύψος του κόστους μετάβασης και την επίδρασή της στο δημόσιο χρέος από πλευράς Βρυξελλών. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το κόστος τις δύο πρώτες δεκαετίες είναι μικρό. Κύκλοι του Υπ. Εργασίας, επιβεβαιώνουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κυβερνητικοί παράγοντες διέψευσαν πως τέθηκε θέμα ψήφισης νέων εξισορροπητικών μέτρων, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος μετάβασης.

  Σημειώνεται πως χθες το Υπουργείο Εργασίας διέψευσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία  η κυβέρνηση αλλάζει το σχεδιασμό της σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου "Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά".

  Από πλευράς Υπ. Εργασίας, τονίζεται πως "η ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τη διαβούλευση με τους φορείς η οποία προχωρεί παράλληλα.

  Αμέσως μετά θα προχωρήσει η επεξεργασία των σχετικών παρατηρήσεων και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο. Πρόθεση δε του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο να συζητηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την επαναλειτουργία της”.

  Διαβάστε ακόμη

  * Στη ''δημόσια διαβούλευση'' το νομοσχέδιο για το νέο Επικουρικό

  * Tα βασικά συμπεράσματα των τριών μελετών για το νέο Επικουρικό

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ