Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 16:17

  Μεγεθύνει το στόλο ξηρού φορτίου η Costamare

  Μεγεθύνει το στόλο ξηρού φορτίου η Costamare
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Με ταχύ ρυθμό αυξάνεται η έκθεση της Costamare, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, στον κλάδο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

  H εταιρεία, η οποία μέχρι πρότινος δραστηριοποιείτο αποκλειστικά στα containerships, γνωστοποίησε στα μέσα Ιουνίου την απόκτηση 16 bulk carriers.

  Ωστόσο, όπως καταγράφεται σε σημερινή ανακοίνωσή της για τη μερισματική πολιτική, ο στόλος του ξηρού φορτίου αριθμεί ήδη 28 πλοία, συνολικής χωρητικότητας περίπου 1,5 εκατ. dwt.

  Στις αρχές της εβδομάδας το Capital.gr μετέδωσε την αγορά του handysize "Malen". Σε νέο report η ναυλομεσιτική Intermodal καταγράφει την εταιρεία ως αγοράστρια του supramax "Darya Lakshmi”, χωρητικότητας 55.469 dwt και κατασκευής 2009, έναντι 16 εκατ. δολαρίων. Στο ίδιο report η εταιρεία συνδέεται με το handysize "Ν Discovery”, χωρητικότητας 37.019 dwt και κατασκευής 2012, έναντι 14,2 εκατ. δολαρίων.

  Οι αγορές της εταιρείας ήταν μία γενικότερη έκπληξη για τον κλάδο, αλλά, όπως φαίνεται είναι απόρροια προσεκτικού πλάνου. Αυτό καταδεικνύει η συνεργασία με την ομάδα ξηρού φορτίου του Ιδρύματος Ωνάση.

  Με τα σημερινά στοιχεία, η Costamare διαχειρίζεται στόλο 81 containerships και 28 bulk carriers.

  Διαβάστε ακόμα: 

  Η Costamare αγόρασε 16 πλοία - Εισέρχεται στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου

  Μπαράζ αγορών πλοίων ξηρού φορτίου από τον ελληνικό εφοπλισμό

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ