Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Ιουν-2021 08:09

  ΣΕΒ: Επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον

  ΓΣ ΣΕΒ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του CEO της Pfizer Albert Bourla και του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου θα κορυφωθεί η φετινή ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, με βασικό μήνυμα "Επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον". Η φετινή ΓΣ του συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιουνίου, εξ αποστάσεως με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, λόγω της πανδημίας.

  Το μήνυμα "επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον" επελέγη με δεδομένο ότι ζητούμενο σήμερα για τη χώρα είναι μια μακροχρόνια διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης, η οποία θα φέρνει οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία, και δεν θα έλθει νομοτελειακά, αλλά θα πρέπει να την κατακτήσουμε, κάνοντας σημαντικές αλλαγές.

  Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΒ σκοπεύει να αναδείξει τις βασικές προτεραιότητες γύρω από τις οποίες θα αναπτύξει τις κύριες δράσεις του το επόμενο χρονικό διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο και την ευθύνη των ίδιων των επιχειρήσεων σ’ αυτή την πορεία.

  Η υλοποίηση αυτών των προτεραιοτήτων περνά μέσα, σύμφωνα με το ΣΕΒ, μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση απόψεων και για αυτό ο ΣΕΒ οργανώνει τη φετινή ΓΣ όχι ως μια σειρά παράλληλων μονολόγων αλλά ως ένα πρακτικό διάλογο – ανοιχτή συζήτηση γύρω από αυτές τις κεντρικές προτεραιότητες.

  Ποιες είναι οι προτεραιότητες του ΣΕΒ

  Πρόκειται για εθνικής κλίμακας προτεραιότητες – άξονες δράσεις, όπως τις θέτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, γύρω από τις οποίες χρειάζεται να καλλιεργηθεί μια συναντίληψη για την πραγμάτωσή τους, με στόχο μια συμπεριληπτική, μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Αυτές είναι:

  1. Να φέρουμε πιο κοντά τις επιχειρήσεις στην κοινωνία, ξεκινώντας από το τι μπορούμε εμείς, οι επιχειρήσεις, να κάνουμε καλύτερα.

  2. Να προωθήσουμε τη συλλογική μας ικανότητα σαν κοινωνία και οικονομία να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς.

  3. Να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων των εργαζόμενων και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.

  4. Να δουλέψουμε συστηματικά για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας μας, με τρόπο που συνδυάζει βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα.

  5. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να επιταχύνουν το ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

  6. Να δουλέψουμε για μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική, ως βάση για μια πιο ανθεκτική οικονομία με καλύτερες θέσεις εργασίας.

   

   

  Η φετινή ΓΣ

  Στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης θα απευθυνθούν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, οι οποίοι θα κάνουν τον απολογισμό των δράσεων και του πολύπλευρου έργου του Συνδέσμου, ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα ενημερώσει τα Μέλη για τις βασικές κατευθύνσεις και το πρόγραμμα δράσης του Συνδέσμου την επόμενη χρονική περίοδο.

  Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει στις 19:00, η Ανοικτή Εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα) η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και συζήτηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του CEO της Pfizer κ. Albert Bourla (σε απευθείας σύνδεση) και του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

  Η πρωινή Γενική Συνέλευση

  Στην πρωινή Γενική Συνέλευση, μετά την κύρια Ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου προς τα μέλη, και σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ θα παρουσιάσουν τις θεματικές προτεραιότητες του Συνδέσμου στα μέλη. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για:

  -Βιομηχανική Στρατηγική: Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ

  -Εργασιακά, Εκπαίδευση & Δεξιότητες: Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, CHIPITA A.E.

  -ESG: Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, MYTILINEOS

  -Φορολογικά θέματα: Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

  -Καινοτομία: Ο κ. Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος ΔΣ, UPSTREAM A.E.

  -Πράσινη Οικονομία: Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

  -Διαφορετικότητα, Συμπερίληψη & Ισότητα: Η κα. Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε.

  -Δράσεις για ΜμΕ: Ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ Μ.Γ. Α.Ε.

  Οι εργασίες της Ανοικτής Εκδήλωσης θα μεταδοθούν ζωντανά, μέσω livestreaming.

  Χ. Φλουδόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ