Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 26-Ιουν-2021 08:42

  Οι αλλαγές που έρχονται στο πρόγραμμα ''Συν-Εργασία''

  Οι αλλαγές που έρχονται στο πρόγραμμα ''Συν-Εργασία''
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Σε αλλαγές στην περίοδο αναφοράς μείωσης του τζίρου προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο για το μηχανισμό ''Συν-Εργασία'' της περιόδου Ιουλίου -Σεπτεμβρίου 2021.

  Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως δεν θα ισχύσει η περίοδος αναφοράς που ισχύει έως και κατά τον τρέχοντα μήνα.

  Υπενθυμίζεται πως για να εντάξει μία επιχείρηση μισθωτούς της στο μηχανισμό ''Συν- Εργασία'' τον Ιούνιο θα πρέπει να είχε μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% στο 8μηνο διάστημα Ιουλίου 2020 -Φεβρουαρίου 2021 σε σχέση με το 8μηνο διάστημα Ιουλίου 2019-Φεβρουαρίου 2020.

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο προβλέπει τη μετακίνηση τόσο του σημείου ''αφετηρίας'' της περιόδου αναφοράς μείωσης του τζίρου όσο και του σημείου ''τερματισμού''.

  Έτσι θα μπορούσε -για παράδειγμα- να εντάξει μία επιχείρηση προσωπικό τους στη ''Συν-Εργασία'' στο διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου 2021 εφόσον είχε μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2020 -Απριλίου 2021 σε σχέση με το διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 -Απριλίου 2020.

  Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν ακόμα ληφθεί οι τελικές αποφάσεις σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου σε σχέση με την νέα περίοδο αναφοράς.

  Πάντως, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε πρόσφατα η κυβέρνηση, ο μηχανισμός  (για το διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου 2021) εφαρμόζεται για τους εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31η Μαρτίου 2021 (δηλαδή όσους έχουν προσληφθεί έως την προαναφερθείσα ημερομηνία).

  Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εξήγγειλε την περσμένη εβδομάδα την επέκταση του προγράμματος "Συν-Εργασία" μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και στο μόνιμο προσωπικό ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών γραφείων και πρακτορείων.

  Υπενθυμίζεται πως με βάση ήδη ψηφισμένη τροπολογία, για όσους επαναπροσληφθούν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο, παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες - επιχειρήσεις, να εντάξουν αυτούς στον μηχανισμό "Συν-Εργασία" για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2021, ανεξάρτητα από την ημερομηνία επαναπρόσληψης εντός του τρέχοντος έτους. Για το εν λέγω προσωπικό καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, το σύνολο των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τον χρόνο που αυτοί εργάζονται (σ.σ. και όχι μόνο για αυτό που δεν εργάζονται).

  Κατ΄άλλα, οι δηλώσεις για συμμετοχή στη ''Συν-Εργασία'' για τον τρέχοντα μήνα, μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου.

  Διαβάστε ακόμα:

  - Κ. Μητσοτάκης: Στη ''Συν-Εργασία'' έως τον Σεπτέμβριο το μόνιμο προσωπικό στον Τουρισμό

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ