Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Ιουν-2021 11:58

  Οι ναυτικοί γιορτάζουν αλλά η κρίση παραμένει

  Οι ναυτικοί γιορτάζουν αλλά η κρίση παραμένει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 12:00 θα ηχήσουν σήμερα οι κόρνες των πλοίων στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ναυτικών, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου.

  Οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν με την έκκληση ναυτιλιακών ενώσεων για την καθολική αναγνώριση των ναυτικών ως "key workers" και την άμεση πρόσβασή τους σε εμβόλια, λαμβάνοντας υπόψη τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν για το διεθνές εμπόριο.

  Είναι ενδεικτικό ότι η κρίση με τα εγκλωβισμένα πληρώματα, που επέφερε η πανδημία, όχι μόνο δεν είναι παρελθόν, αλλά παρουσιάζει σημάδια επιδείνωσης τελευταία.

  Σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), 200.000 ναυτικοί επηρεάζονται ακόμη από τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού, αδυνατώντας να αποχωρήσουν από τα πλοία. 

  To ποσοστό των ναυτικών, οι οποίοι εργάζονται πέραν των συμβολαίων τους, έχει αυξηθεί στο 7,4% τον Ιούνιο από 5,8% το Μάιο. 

  Την ίδια ώρα περίπου 900.000 ναυτικοί προέρχονται από αναπτυσσόμενα κράτη με περιορισμένες προμήθειες εμβολίων.

  "Η σημερινή κρίση δεν έχει προηγούμενο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να γυρίζουμε την πλάτη στα δεινά εκατοντάδων χιλιάδων ναυτικών" σχολίασε ο πρόεδρος του ICS, Esben Poulsson.

  Γιώργος Γεωργίου

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ