Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 17:38

  Γιάννης Ρέτσος: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και απαιτητικό καλοκαίρι

  Γιάννης Ρέτσος: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και απαιτητικό καλοκαίρι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Τουρισμός ήταν ο τομέας της οικονομίας που κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από την πανδημία τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος κατά τη σημερινή κλειστή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του.

  Το διάστημα της πανδημίας, όπως είπε ο κ. Ρέτσος, υπήρξε από την Κυβέρνηση μια γραμμή άμυνας, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και το πρόγραμμα Συνεργασία, για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις.

  "Σε κάθε φάση της κρίσης προετοιμαζόμασταν για το χειρότερο αλλά παλεύαμε για το καλύτερο" υπογράμμισε. Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται αχτίδες φωτός και πλέον το μεγάλο όπλο του ελληνικού τουρισμού είναι η ωριμότητα.

  Όπως είπε, μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο και απαιτητικό καλοκαίρι, γιατί πολλές αγορές ακόμη δεν έχουν ανοίξει. Επεσήμανε πως οι προβλέψεις είναι ακόμη δύσκολες και η φετινή σεζόν δεν θα κριθεί μόνο από εμάς, αλλά από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

  "Οφείλουμε να διαχειριζόμαστε το σήμερα αλλά και να σχεδιάζουμε το αύριο".

  Υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις, με πρώτη την υγειονομική, καθώς τίποτα δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη ημέρα. Πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα του φθινοπώρου, τόνισε, για να υπάρχει και επέκταση της σεζόν.

  Η δεύτερη πρόκληση είναι η οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, κυρίως στο θέμα του ΦΠΑ. Πρέπει να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο στον τομέα της φορολόγησης.

  Επόμενη πρόκληση είναι το ταμείο ανάκαμψης είπε ο κ. Ρέτσος και επόμενη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τουριστικών επιχειρήσεων. Τέλος, μεγάλη πρόκληση είναι ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον, την πράσινη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή.

  Για το θέμα των εσόδων, υπογράμμισε πως εάν όλα πάνε καλά στο επίπεδο της πανδημίας, ο Τουρισμός θα μπορέσει να έχει ένα πολύ καλό δεύτερο εξάμηνο.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Από Κυριακή ελεύθερα οι Ολλανδοί τουρίστες στην Ελλάδα - πλην Αττικής

  * Χ. Θεοχάρης για τουρισμό: Σύμμαχος η ζήτηση - Την επόμενη Δευτέρα ανοίγουν 39 πτήσεις από Ρωσία

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ