Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 10:49

  Χ. Θεοχάρης για τουρισμό: Σύμμαχος η ζήτηση - Την επόμενη Δευτέρα ανοίγουν 39 πτήσεις από Ρωσία

  Χ. Θεοχάρης: Η Ελλάδα φέτος θέτει τις βάσεις για τον τουρισμό των επόμενων ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ο εσωτερικός τουρισμός έχει ήδη κάνει το θαύμα του, ως δείγμα επαναφοράς της κανονικότητας αλλά χωρίς χαλάρωση υγειονομικής προστασίας. Ωστόσο ο εξωτερικός τουρισμός φέρνει συνάλλαγμα και βελτιώνει το ισοζύγιο", ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας για σκληρό ανταγωνισμό αλλά και σύμμαχο την ζήτηση.

  Πάνω από 9.000 Βρετανοί τουρίστες ήρθαν την περασμένη εβδομάδα, και είναι ανήκουστο να είναι 11η σε ζήτηση η χώρα που διατηρεί αυστηρούς κανόνες με καραντίνα και κατά την επιστροφή των Βρετανών από ταξίδι, είπε, ο υπουργός Τουρισμού.

  Στρεφόμαστε προφανώς και σε άλλες αγορές και από την επόμενη Δευτέρα ανοίγουν 39 πτήσεις από Ρωσία προς διάφορους προορισμούς.

  Μεγάλο είναι το ρεύμα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θετική χαρακτήρισε ο κ. Θεοχάρης και την εκκίνηση της κρουαζιέρας, και συνοψίζοντας είπε ότι "λύθηκαν όλες οι αντιρρήσεις και προχωράμε συντεταγμένα".

  Παρακολουθούμε ότι άνοιξαν άκρατα στην Πορτογαλία κι επακολούθησε αύξηση κρουσμάτων. "Ο κίνδυνος υπάρχει όπως και η αυξημένη επιτήρηση. Με αυτό το σύστημα ολοκληρωμένης επιτήρησης βραβεύτηκε η χώρα κι έτσι συνεχίζουμε", είπε.

  Σχετικά με την εστίαση η ευθύνη είναι μεγάλη και το σωστό είναι να εμβολιαστούν, τόνισε. "Εάν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, το μέτρο της υποχρεωτικότητας δεν θα ήταν αθέμιτο να το σκεφτεί η κυβέρνηση", επεσήμανε.

  Σχετικά με την αυστηροποίηση των κανόνων Σένγκεν στο μεταναστευτικό εξήγησε ότι "δεν είναι εύκολο να τους σπάσεις". "Πήγα ο ίδιος στον Προμαχώνα όπου την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν δύο γραμμές κάτι που αναμένεται και για τους Ευζώνους, ενώ η κατάσταση βελτιώνεται και με απλοποιημένους ελέγχους που αυτόματα ενεργοποιεί η Ελληνική Αστυνομία", είπε ο κ. Θεοχάρης.

  "Θα είναι δύσκολη χρονιά που δεν εξαρτάται μόνο από το τι κάνουμε εμείς αλλά και από το πως αντιμετωπίζει την πανδημία κάθε χώρα, είτε με ανοικτά σύνορα είτε με φόβο", πρόσθεσε και τόνισε ότι "δεν αφήνουμε τον στόχο της ασφάλειας", ακόμη και σε περιπτώσεις σκληρού ανταγωνισμού.

  Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικό παράδειγμα σκληρού ανταγωνισμού, λέγοντας ότι όταν επετράπη το τεστ αντιγόνων γιατί έπεσε ο δείκτης θετικότητας στα σύνορα κάτω από 1 της χιλής, οι Ισπανοί έβαλαν την Γερμανία χωρίς τεστ.

  "Εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοιο παιχνίδι", τόνισε.

  "Πέρυσι οι κρατήσεις έφτασαν στο 65% και φέτος υπολογίζω ότι θα ξεπεράσουν το 90%, αλλά δεν σημαίνει θετικό ταμείο στο τέλος της σεζόν για τις επιχειρήσεις. Έχει ήδη ενεργοποιηθεί πλέγμα στήριξης και η κυβέρνηση θα είναι εδώ το φθινόπωρο να δει τις όποιες επιπτώσεις και σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο να στηρίξει τον κλάδο που στηρίζει την οικονομία μας", τόνισε, τέλος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ