Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 12:30

  Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με την ηγεσία του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης

  Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με την ηγεσία του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), κ. Κώστα Κούρταλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΣΥΔ, κ. Σπύρο Ποδαρά.

  Μετά τη συνάντηση ο κ. Άδ. Γεωργιάδης δήλωσε: "Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης θέλω να συγχαρώ τον ΕΣΥΔ για τη μεγάλη αναβάθμιση των υπηρεσιών του καθώς, άλλωστε, πρόσφατα πιστοποιήθηκε και από τις ευρωπαϊκές αρχές, καθώς και για τον επαγγελματισμό που δείχνουν τα στελέχη του σε μια προσπάθεια να ανεβάσουμε γενικώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες".

  Όπως τόνισε ο υπουργός, "πιστεύω ότι η διαπίστευση ως εργαλείο είναι πλέον κοινός τόπος ότι μόνο καλό κάνει στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας καθώς είναι η μοναδική οδός για να εξασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και υψηλό επίπεδο ασφάλειας".

  Από την πλευρά του ο κ. Κ. Κούρταλης σημείωσε πως η Διαπίστευση  υποστηρίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης θέτοντας προτεραιότητες όπως την δημιουργία κοινής ευημερίας, την προώθηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και την  προστασία του περιβάλλοντος.

  "Το Ε.ΣΥ.Δ μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρόσφατη αξιολόγηση του από την Ευρωπαϊκή Διαπίστευση θα εντείνει τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση", πρόσθεσε.

  Ο κ. Σπ. Ποδαράς επισήμανε πως σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης 2021 και είναι ο στόχος να ενισχυθούν η ανάπτυξη, η βιώσιμη ανάπτυξη σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ.  

  Όπως υπογράμμισε, "μέσα από τη διαπίστευση εξασφαλίζεται η ασφαλής εκκίνηση προϊόντων, διασφαλίζεται το περιβάλλον και διασφαλίζεται και η ευμάρεια των ανθρώπων με διαπιστευμένες πιστοποιήσεις δεξιοτήτων και όλο αυτό μαζί είναι για το καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ