Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Μαϊ-2021 13:04

  Μέχρι την 1η Ιουνίου οι αιτήσεις για αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού - Εντός των ημερών ανοίγει η πλατφόρμα

  Μέχρι την 1η Ιουνίου οι αιτήσεις για αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού - Εντός των ημερών ανοίγει η πλατφόρμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.51

  Του Τάσου Δασόπουλου

  Προθεσμία μέχρι και την 1η Ιουνίου στην πλατφόρμα που θα ανοίξει τις   επόμενες μέρες θα έχουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις πλην αυτών της εστίασης με μείωση τζίρου τουλάχιστον 30% να υποβάλλουν αιτήσεις για  να λάβουν την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα κυμαίνεται από 1000 έως και 4000 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο.

  Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 2025/18.05.2021) σημειώνεται η ενίσχυση στις πληττόμενες επιχιειρήσεις πλην αυτών της  εστίασης, που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόστηκαν περιοριστικά και έκτακτα μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2021, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτιστικών φορέων.

  Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

  -1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

  - 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

  -4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 49 εργαζόμενους.

  Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών.

  Σημειώνεται ότι η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, ενώ ισχύει η υποχρέωση των δικαιούχων για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.

  Υποβολής αίτησης

  Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και την 1η Ιουνίου 2021, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ "myBusinessSupport", η οποία αποτελεί εφαρμογή του Ο.Π.Σ. TAXISnet της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/ mybusinesssupport).

  Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλωμένων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ, καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων, προς το σκοπό προσδιορισμού του τελικού ύψους ενίσχυσης. Επιπροσθέτως, ελέγχεται αυτοματοποιημένα και ως προϋπόθεση η δήλωση λογαριασμού - ΙΒΑΝ από την επιχείρηση στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet, η συντακτική εγκυρότητά του, καθώς και η επαλήθευσή του από το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.

  Διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης

  Ο αιτών ενημερώνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής του. Ο αιτών δύναται να υποβάλει στην πλατφόρμα "myBusinessSupport" αίτημα επανεξέτασης, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της ανωτέρω ενημέρωσης. Η ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών απαντά στο αίτημα επανεξέτασης, βάσει όλων των στοιχείων και πληροφοριών που της αποστέλλονται εγγράφως από την ΑΑΔΕ, μαζί με το οικείο αίτημα στο οποίο αφορούν.

  Το ποσό της ενίσχυσης, που υπολογίζεται, καταβάλλεται εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ, σε κάθε περίπτωση το αργότερο έως την 31.12.2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ