Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Μαϊ-2021 11:53

  Ν. Κοστέλο: Κρίσιμη για την ανάκαμψη η ορθή εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης

  Ν. Κοστέλο: Κρίσιμη για την ανάκαμψη η ορθή εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου

  Τη σημασία της ορθής εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης και τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης τόνισε στην τοποθέτησή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υποδιευθυντής της γενικής διεύθυνσης δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΕ κ. Ντέκλαν Κοστέλο.

  Όπως είπε, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεραστούν καθυστερήσεις και προβλήματα του παρελθόντος σχετικά με την απορρόφηση κοινοτικών πόρων για να έχουμε μια ισχυρή και διατηρήσιμη ανάκαμψη της οικονομίας.

  Από την εμπειρία του ως επικεφαλής της ομάδας της ΕΕ για την Ελλάδα επί σειρά ετών τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στους διαγωνισμούς που θα συνοδεύουν τα έργα του Ταμείου ώστε να έχουμε διαφάνεια και ταχύτητα στις διαδικασίες.

  Δήλωσε πάντως αισιόδοξος καθώς, όπως είπε, από το ελληνικό σχέδιο έχει ήδη εγκατασταθεί μια ισχυρή και συνεκτική μονάδα διοίκησης από την Ελλάδα για τη διαχείριση του πακέτου.

  Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μια μεγάλη ευκαιρία αφού είναι αναλογικά από τις περισσότερο ευνοημένες χώρες του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ήταν από τις πρώτες που ολοκλήρωσε και έστειλε την πρόταση της στις Βρυξέλλες οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν λάβει μόνο 14 από τις συνολικά 27 εθνικές προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Τόνισε επίσης ότι ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες οι οποίες θα κάνουν χρήση εκτός από τις επιδοτήσεις και των δανείων που παρέχονται από το Ταμείο. Επανέλαβε ακόμη ότι με την σωστή υλοποίηση του Ταμείου θα προσθέσει πάνω από 1% του ΑΕΠ στην ανάπτυξη της χώρας στα επόμενα χρόνια.

  Ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Μιχάλης Αργυρού τόνισε με τη σειρά του ότι το Ταμείο αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να προχωρήσει μια σειρά από έργα και μεταρρυθμίσεις, και να ξεπεράσει οριστικά τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ