Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 20:10

  Εφθασε η ώρα για τα τέλη με τον μήνα - Άνοιξε η πλατφόρμα myCar για την άρση ακινησίας

  Εφθασε η ώρα για τα τέλη με τον μήνα - Άνοιξε η πλατφόρμα myCar για την άρση ακινησίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους και να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους, το καλοκαίρι για όσο διάστημα επιθυμούν. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίεων Εσόδων (ΑΑΔΕ) άνοιξε και παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν.

  Με την ενεργοποίηση της ρύθμισης, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών εκατοστών, τα τέλη του οποίου ανέρχονται ετησίως στα 690 ευρώ, μπορεί να κάνει χρήση του οχήματός του μόνο για δύο μήνες πληρώνοντας τέλη 115 ευρώ (2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας). Άλλος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ για διάστημα τριών μηνών θα πληρώσει 229,8 ευρώ, ενώ εάν το κρατήσει για έξι μήνες θα πληρώσει 460 ευρώ.

  Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφρόρμας myCar της ΑΑΔΕ. Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα, θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν. Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα  για άρση της ακινησίας.

  Το θετικό με την ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων είναι ότι οι κάτοχοι οχημάτων δεν τις έχουν παραδώσει στην εφορία. Εχουν κρατήσει τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να  προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με τομ μήνα απλά θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ