Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 16:02

  Διαμαρτυρία ΕΣΘ για διακοπή της δωρεάν κάλυψης του κόστους των POS από τράπεζες εν μέσω πανδημίας

  Και τα POS θα συνδεθούν με το σύστημα Taxis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αφορμή ειδοποιήσεις που έλαβαν πολλές επιχειρήσεις από τραπεζικά ιδρύματα για διακοπή της δωρεάν κάλυψης του κόστους των τερματικών POS, λόγω της χαμηλής χρήσης τους, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

  "Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης συναλλαγών των επιχειρήσεων μέσω τερματικών POS, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας το σημαντικό θέμα που προκύπτει από τις ειδοποιήσεις που έλαβαν τα μέλη μας από τραπεζικά ιδρύματα για διακοπή της δωρεάν κάλυψης του κόστους των τερματικών αυτών, λόγω της χαμηλής χρήσης τους, με βάση τα στοιχεία του τζίρου των επιχειρήσεων.

  Σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μελών μας για την, χωρίς καμία λογική, απαίτηση των τραπεζικών ιδρυμάτων, τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς δεν είναι δυνατόν να μην συνυπολογιστεί το οικονομικό κόστος που προήλθε από το πολύμηνο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, με κρατική εντολή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αδράνεια όλων των δραστηριοτήτων τους.

  Το συνεχόμενο επί μήνες lockdown, είχε ως αποτέλεσμα τη μη πραγματοποίηση συναλλαγών, επομένως είναι εύλογο να μην έχουν χρησιμοποιηθεί τα τερματικά POS των τραπεζών, το διάστημα αυτό.

  Θεωρούμε αδιανόητο τη στιγμή που οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν μηδενικούς τζίρους και βρίσκονται στα όρια της επιβίωσή τους, να πρέπει να επιβαρυνθούν με ένα δυσβάστακτο κόστος μίσθωσης τερματικού POS.

  Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και τη σχετική απόφαση που να αναστέλλει αυτά τα τραπεζικά "τελεσίγραφα", έως ότου ορθοποδήσει η επιχειρηματικότητα και επανέλθει η οικονομία σε κανονικούς ρυθμούς".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ