Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 14-Μαρ-2021 09:30

  Ελάχιστη ενίσχυση 8.000 ευρώ από την επιστρεπτέα 7 για τις κλειστές επιχειρήσεις

  Ελάχιστη ενίσχυση 8.000 ευρώ από την επιστρεπτέα 7 για τις κλειστές επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου

  Στα 8.000 ευρώ θα αυξηθεί το ελάχιστο ποσοστό ενίσχυσης για επιχειρήσεις  που είναι κλειστές με κρατική εντολή στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7, από 4.000 που ήταν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

  Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA και σημειώνοντας ακόμη ότι μετά το κλείσιμο του 6ου κύκλου την Τρίτη 16 του μήνα θα δοθεί διήμερη παράταση μέχρι και τις 18 του μήνα προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή "Τα Έσοδά μου", στην πλατφόρμα "myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση.

  Επίσης, είπε ότι οι υπόλοιπες ενισχύσεις της επιστρεπτέας 6 θα πληρωθούν εντός της εβδομάδας. Θύμισε ότι ο 7ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής θα έχει προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και θα καλύψει τις απώλειες για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Θα περιλάβει επίσης και τις νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2020 χωρίς το κριτήριο της μείωσης του τζίρου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ενισχυθεί από τον 5ο και το 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

  Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το μέτρο για αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα και το 2022. Όμως οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα είναι συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας και για το 2022, για το οποίο δήλωσε σχεδόν βέβαιος ότι θα γίνει πράξη.

  Τόνισε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ληφθούν αποφάσεις και για το θέμα του ελάχιστου ποσοστού ηλεκτρονικών αποδείξεων από το 30% που ισχύει με βάση το γράμμα του νόμου.

  Διαβάστε ακόμα:

  - ΚΥΑ για κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ