Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Μαρ-2021 19:13

  Σημαντικές οι προοπτικές εμβάθυνσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

  Σημαντικές οι προοπτικές εμβάθυνσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις σημαντικές προοπτικές εμβάθυνσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, σε διάφορους τομείς, αναφέρθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χάλαρης Θεοχάρης και ο υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmad bin Aqil Al Khatib, στο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα: "Racing to our Common Future", που διοργάνωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Σαουδαραβικών Επιμελητηρίων.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, στο συνέδριο που διοργανώθηκε χθες συμμετείχαν 100 Έλληνες επιχειρηματίες και 90 Σαουδάραβες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι εταιρειών.

  Στην τελετή έναρξης, κατόπιν εισαγωγής από τον Rashad Mabger, γενικό γραμματέα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, ο Χάρης Γερονικόλας, πρόεδρος του επιμελητηρίου, και ο Ajlan A. Ajlan Al-Ajlan, πρόεδρος του Συμβουλίου Σαουδαραβικών Επιμελητηρίων, σκιαγράφησαν, στις ομιλίες τους, τις προοπτικές των σχέσεων μεταξύ των ιδιωτικών τομέων στις δύο χώρες και χαιρέτισαν τη συνεργασία των δύο οργανισμών για την πραγματοποίηση της διαδικτυακής εκδήλωσης. Τους χαιρετισμούς ακολούθησε η ομιλία του Suheil Sabbagh, αντιπροέδρου του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου και προέδρου Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου της Consolidated Contractors Company (CCC), ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις αραβικές εταιρίες που εδρεύουν στην Ελλάδα και τον ρόλο τους στην ενίσχυση των αραβο-ελληνικών σχέσεων.

  Ο Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, Αλέξης Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στις υφιστάμενες φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στις μελλοντικές προοπτικές τους ενώ, ο Dr. Saad Alammar, πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε το κοινό για την θετική στάση της Σαουδικής Αραβίας στην ανάπτυξη των σχέσεών της με την Ελλάδα και καλωσόρισε την συνάντηση και τον ρόλο του Αραβο- Ελληνικού Επιμελητηρίου στη διοργάνωση παρόμοιων επιτυχημένων εκδηλώσεων.

  Έμφαση δόθηκε από τους ομιλητές στο γεγονός ότι οι δύο χώρες μπορούν να συμπληρώσουν η μία την άλλη στους τομείς τουρισμού και φιλοξενίας και στις προοπτικές που εμφανίζουν για τον αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών στη Σαουδική Αραβία, καθώς και για μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας της Ελλάδας στους εν λόγω τομείς. Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε, στη συνέχεια, πως ο διάλογος και η επικοινωνία με τη Σαουδαραβική πλευρά είναι μία διαδικασία εν εξελίξει και πως η περσινή επίσκεψή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε την πεποίθηση και επιθυμία των δύο πλευρών να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τις σχέσεις τους, εκμεταλλευόμενες πλήρως τις δυνατότητές τους.

  Στη συνέχεια στη συζήτηση σε πάνελ, κατόπιν εισαγωγής με συντονιστές το Νικόλαο Βλαχάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της NEOKEM S.A. και μέλος ΔΣ του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, και Rashad Mabger, γενικό γραμματέα, ο Ιδρυτής και πρόεδρος της Optimum Business Consulting Bureau (OBCB) και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Συμβουλίου Σαουδαραβικών Επιμελητηρίων, Omar A. Bahlaiwa, αναφέρθηκε στο φιλόδοξο Όραμα 2030 για οικονομική ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην οικονομική διαφοροποίηση και τις μεταρρυθμίσεις σε κοινωνικό επίπεδο, της χώρας του. Ο Sylvain Hijazi, διευθυντής Ανάπτυξης της ARCHIRODON, παρουσίασε την μακρόχρονη παρουσία της εταιρείας του στη Σαουδική Αραβία, αναφορικά με τα διάφορα έργα που έχει αναλάβει από το 1965, καθώς και τις επιχειρήσεις της εταιρείας στον αραβικό κόσμο και τις μελλοντικές προοπτικές για την ανάληψη παρόμοιων έργων.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ