Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 18:39

  Υπ. Ανάπτυξης: 153 επενδυτικά σχέδια εντάχθηκαν στο "επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων"

  Επιπλέον 290 εκατ. στις επιχειρήσεις από τον Αναπτυξιακό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 16912/9-2-2021 Απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση και σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς "Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις" του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 για το έτος 2019 (1ος κύκλος) και κατανεμήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, το υπουργείο ανακοίνωσε τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης των 153 επενδυτικών σχεδίων που υπήχθησαν. 

  Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ύψος των 285.194.788,18 ευρώ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

  Μπορείτε να βρείτε τον πίνακα κατάταξης αναρτημένο στην ιστοσελίδα ependyseis.gr

  Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς ενίσχυσης "Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων" του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

  Με αφορμή την οριστικοποίηση του πίνακα το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει: "Ενδυναμώνουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, μειώνουμε την γραφειοκρατία και επιταχύνουμε τις διαδικασίες υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας”.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ