Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 11:35

  ΔΙΚΤΥΟ: Απολογιστική έκθεση των ΣΔΙΤ στην Ελλάδα

  σδιτ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν στην επιτυχημένη πορεία των έργων ΣΔΙΤ στην Ελλάδα; Ποια συμπεράσματα προκύπτουν από την πορεία των ΣΔΙΤ στην ελληνική αγορά;

  To ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη παρουσιάζει μια σύντομη απολογιστική έκθεση των Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Ελλάδα, με παράλληλη συγκριτική ανάλυση παραδειγμάτων, σε διεθνές επίπεδο.

  Στην έκθεση αναλύονται, μεταξύ άλλων, τόσο τα γενικά χαρακτηριστικά των ΣΔΙΤ και τα πλεονεκτήματα τους ως τρόπου υλοποίησης έργων, όσο και η υλοποίηση των ΣΔΙΤ σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

  Από τα συμπεράσματα της έκθεσης προκύπτει ότι οι πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις που για χρόνια εμπόδιζαν την ανάπτυξη των ΣΔΙΤ έχουν πλέον καμφθεί, με τις Συμπράξεις να αποκτούν συνεκτικό θεσμικό πλαίσιο και τις κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικής γραμμής ή ιδεολογικής απόχρωσης, να υλοποιούν σχετικά προγράμματα.

  Επιπλέον, όπως τονίζει στον πρόλογο της η Άννα Διαμαντοπούλου, "η πολιτική συναίνεση, η συνέχεια στη διοίκηση (ο Νίκος Μαντζούφας επικεφαλής επί 11 χρόνια με διαφορετικές κυβερνήσεις) , η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μέσα από ένα διαφανές θεσμικό πλαίσιο, αποδεικνύονται ισχυρές προϋποθέσεις για εθνικές επιτυχίες ακόμα και σε πολύ πρωτοπόρους και δύσκολους τομείς”.

  Δείτε ολόκληρη την έκθεση την οποία εκπόνησε ο Δημήτρης Τζανιδάκης συνεργάτης του Δικτύου στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Έκθεση (11 MB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ