Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Ιαν-2021 18:01

  Γ. Στουρνάρας: Ανάπτυξη 3,5% σε ετήσια βάση την επόμενη δεκαετία με το Ταμείο Ανάκαμψης

  Γ. Στουρνάρας: Ανάπτυξη 3,5% σε ετήσια βάση την επόμενη δεκαετία με το Ταμείο Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3,5% σε ετήσια βάση για την επόμενη 10ετία μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρας. Εντός του Β’ Εξαμήνου οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, αναφέρει το ert.gr.

  Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δύναται να οδηγήσουν σε ανάπτυξη της τάξης του 3,5% σε ετήσια βάση για την επόμενη δεκαετία.

  Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

  Π. Ντόναχιου: Εντός του Β’ Εξαμήνου οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα

  Στην ΕΡΤ μίλησε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, ο οποίος δήλωσε οι πόροι Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα  θα αποδεσμευτούν μέσα στο β’ εξάμηνο του έτους.

  Ο κ. Ντόναχιου ανέφερε σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ότι "μπορέσαμε να έχουμε το πλαίσιο στήριξης εξ αιτίας μερικών κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και η ελληνική".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ