Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 19:33

  Γ. Καρανίκας (ΕΣΕΕ): Απαιτούνται στοχευμένα μέτρα στήριξης του εμπορικού κόσμου

  Γ. Καρανίκας (ΕΣΕΕ): Απαιτούνται στοχευμένα μέτρα στήριξης του εμπορικού κόσμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης του εμπορικού κόσμου μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.

  Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ οι συνεχείς μεταπτώσεις από τα ανοικτά καταστήματα σε υβριδικά και πολύπλοκα πλαίσια λειτουργίας προκαλούν σύγχυση σε εμπόρους και καταναλωτές και νέο σοβαρό πλήγμα στα ταμεία των επιχειρήσεων, ωστόσο καθότι αναγκαίο κακό θα γίνει σεβαστό από τον εμπορικό κόσμο.

  Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν πρέπει να ξεχαστούν οι χιλιάδες έμποροι και οι οικογένειές τους μετά τη νέα διάψευση των προσδοκιών τους.

  Ειδικότερα, ο κ. Καρανίκας δήλωσε: "Είναι γεγονός πως οι συνεχείς μεταπτώσεις από τα ανοικτά καταστήματα σε υβριδικά και πολύπλοκα πλαίσια λειτουργίας προκαλούν σύγχυση σε εμπόρους και καταναλωτές και νέο σοβαρό πλήγμα στα ταμεία των επιχειρήσεων. Ούτε το click in shop ούτε ακόμη περισσότερο το click away συνιστούν λύση για το εμπόριο. Τα δεχόμαστε περισσότερο ως αναγκαίο κακό. Προέχει πάντα η δημόσια υγεία και ο εμπορικός κόσμος έχει αποδείξει ότι δεν κάνει "εκπτώσεις" σε αυτό το ζήτημα. 

  Ρωτάμε όμως καλόπιστα, ως πολίτες της χώρας που ενδιαφέρονται όχι μόνο για το επιχειρηματικό αλλά και για το κοινό συμφέρον: Θα κάνουμε αυτή τη φορά, όλοι μας, πολιτεία και κοινωνία, φορείς και κόμματα, την επιβεβλημένη αυτοκριτική μας για την τήρηση και την επιτήρηση των υγειονομικών κανόνων; Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που αναλογεί στον καθένα μας για να έλθει πιο σύντομα η μέρα που θα συναντιόμαστε ξανά ελεύθερα στους δρόμους, τα καταστήματα και τα σπίτια μας; 

  Δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να συνεργαστούμε με πλήρη συναίσθηση της ατομικής, πολιτικής και συλλογικής μας ευθύνης. Η ΕΣΕΕ και το σύνολο του εμπορικού κόσμου αυτό θα συνεχίσει να κάνει από αύριο το πρωί, ακόμη και αν το αντίκρισμα στο ταμείο είναι πενιχρό. Χωρίς να ξεχνάμε ότι χιλιάδες συνάδελφοι και οι οικογένειες τους θα χρειαστούν μεγαλύτερη στήριξη με στοχευμένα μέτρα, μετά τη νέα διάψευση των προσδοκιών τους. Και θα φροντίζουμε καθημερινά να το θυμίζουμε στους συναρμόδιους υπουργούς”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ