Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 14:52

  Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Διπλά θετικό το μήνυμα από την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

  Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Διπλά θετικό το μήνυμα από την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον στη σημερινή έξοδο της Ελλάδας στις αγοράς αποδεικνύει το πόσο έχει αυξηθεί κατακόρυφα η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, επισημαίνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

  Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΟΕΕ αναφέρει:
   
  "Η σημερινή, απόλυτα επιτυχημένη, έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές, με τη σημαντική υπερκάλυψη και το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για ομόλογα της χώρας μας, αποδεικνύει το πόσο έχει αυξηθεί κατακόρυφα η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό. 

  Επιπλέον, το γεγονός ότι το επιτόκιο κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο, που έχει καταγράψει ελληνική έκδοση οποιασδήποτε διάρκειας δείχνει δύο πράγματα:

  Πρώτον, δείχνει ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν την ορθή διαχείριση από την κυβέρνηση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

  Δεύτερον, στέλνει το μήνυμα και στους πλέον δύσπιστους ότι η χώρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα investment grade, και εν μέσω της πανδημίας, δεν έχει θέμα χρηματοδότησης". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ