Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 21:37

  Στη Βουλή η διάταξη για τα μειωμένα κατά 100% ενοίκια του πρώτου διμήνου

  Γιατί ο 6ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα είναι ο τελευταίος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Προκόπη Χατζηνικολάου

  Στη Βουλή κατατέθηκε η διάταξη που ορίζει την απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

  Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τις μεταφορές (όπως γυμναστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία) που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου το πρώτο δίμηνο του έτους. 

  Για παράδειγμα, επιχείρηση με μηνιαίο μίσθωμα 3.000 ευρώ, θα γλιτώσει στο πρώτο δίμηνο του έτους 6.000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν με το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας. Δηλαδή στο ανωτέρω παράδειγμα ο ιδιοκτήτης ακινήτου θα λάβει από το κράτος το ποσό των 4.800 ευρώ.

  Επίσης τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθούν με το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι 15 Ιανουαρίου.

  Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

  Επίσης το σχέδιο νόμου προβλέπει την απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης των αγροτικών ενισχύσεων και των επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ