Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιαν-2021 08:52

  BoJ: Σε επίπεδο-ρεκόρ η ρευστότητα στην Ιαπωνία

  BoJ: Σε επίπεδο-ρεκόρ η ρευστότητα στην Ιαπωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε επίπεδο-ρεκόρ διαμορφώνεται η προσφορά χρήματος στην οικονομία της Ιαπωνίας, για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, όπως εμφάνισαν τα στοιχεία, καθώς η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να διοχετεύει ρευστό στην οικονομία για να μετριάσει το πλήγμα από την πανδημία.

  Με την αναμενόμενη εκ νέου εφαρμογή των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού να πρόκειται να πλήξει την οικονομία, η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) είναι πιθανό να διατηρήσει τα μαζικά προγράμματα βοήθειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση, αναφέρουν αναλυτές.

  Το ποσό των μετρητών που βρίσκεται σε κυκλοφορία και των καταθέσεων στη BoJ, αυξήθηκε 18,3% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους στο ποσό-ρεκόρ των 606.5 τρισ. γιεν (5,88 τρισ. δολάρια), στην μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί από τον Μάιο του 2017, αναφέρουν τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

  Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στην άνοδο των εξαγορών από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας, βραχυπρόθεσμων τίτλων, σε μια ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα εντείνει τη διοχέτευση ρευστού για να στηρίξει την οικονομία.

  Επίσης, οι καταθέσεις των τραπεζών στην BoJ αυξήθηκαν 22% στο ποσό-ρεκόρ των 485,5 τρισ. Γιεν τον Δεκέμβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ