Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Δεκ-2020 09:18

  Στις 21/12 το επίδομα Χριστουγέννων σε 1,060 εκατ. εργαζομένους -σε δύο φάσεις η καταβολή

  «Συν-Εργασία»: Στα «σκαριά» ένταξη και όσων προσλήφθηκαν μετά τις 10 Αυγούστου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε σήμερα την απόφαση σύμφωνα με την οποία από την Δευτέρα 21.12.2020 καταβάλλεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα που βγήκαν σε αναστολή ή εντάχθηκαν στον μηχανισμό Συν-Εργασία, το επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020 (δώρο Χριστουγέννων).

  Οι συνολικοί ωφελούμενοι του κρατικά επιχορηγούμενου επιδόματος Χριστουγέννων ανέρχονται στους 1.060.434 εργαζόμενους και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί, φτάνει τα 152.619.071,67 ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα Χριστουγέννων θα καταβληθεί σε δύο φάσεις.

  Στις 21.12.2020 θα καταβληθεί από το κράτος το επίδομα που αντιστοιχεί στο διάστημα (σσ αφορά τους μήνες από Μάρτιο έως Νοέμβριο) στο οποίο τέθηκαν σε αναστολή ή ήταν ενταγμένοι στον μηχανισμό Συν-Εργασία οι εργαζόμενοι. 

  Η δεύτερη καταβολή θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου του 2021 και θα αφορά τον μήνα Δεκέμβριο. Το επίδομα Χριστουγέννων το οποίο θα καταβάλει το κράτος θα υπολογιστεί με βάση τις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις που καταβλήθηκαν στους ανωτέρω εργαζομένους.

  Όσον αφορά τους εργοδότες τους, θα καταβάλουν το κομμάτι του δώρου των Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στους μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι δεν βγήκαν σε αναστολή ή δεν εντάχθηκαν στη Συν-εργασία.

  Το δώρο των Χριστουγέννων που αναλογεί στους εργοδότες θα υπολογιστεί με βάση τον ονομαστικό μισθό κάθε εργαζομένου και πρέπει να καταβληθεί μέχρι 21 Δεκεμβρίου. 

  Όσον αφορά τους εργαζομένους οι οποίοι δεν εντάχθηκαν σε έκτακτο μέτρο της κυβέρνησης για την πανδημία, είτε απασχολούνται σε πληττόμενες επιχειρήσεις, είτε όχι, θα λάβουν κανονικά ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους έως τις 21 Δεκεμβρίου.

  Σημαντικό ρόλο για να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων έγκαιρα και χωρίς λάθη, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, παίζει το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μέσα από τις αναλυτικές διασταυρώσεις των υποβολών για τις αναστολές συμβάσεων που διεξήγαγε σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους και του ακριβούς ποσού του επιδόματος που τους αντιστοιχεί.

  Συνολικά, μαζί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, από την ΕΡΓΑΝΗ θα έχει καταβληθεί σε 4.505.915 εργαζόμενους το ποσό των 2.681.133.903,55 ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ