Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Δεκ-2020 21:00

  Σκυλακάκης: Μετά την πανδημία θα περάσουμε σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης

  Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός στην οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου

  "Δεν θα έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Η Ευρώπη είναι ελαστική. Μετά το τέλος της πανδημίας, θα περάσουμε σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης", είπε στη Βουλή, στην τοποθέτηση του για τον προϋπολογισμό του 2021, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετικές αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης.

  Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για την οικονομία το επόμενο διάστημα θα είναι η αποτελεσματικότητα. Περιέγραψε μάλιστα την κατάσταση με τον γνωστό στίχο του Νίκου Πορτοκάλογλου, λέγοντας ότι στην Ελλάδα "είμαστε πάντοτε παιχτάρες μα δεν αλλάζαμε μπαλιές" για να τονίζει αμέσως μετά: "Θα πρέπει με τα χρήματα που έχουμε εξασφαλίσει να είμαστε επιτέλους αποτελεσματικοί και να δημιουργήσουμε περισσότερες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος εμμέσως στα 72 δισ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα από την Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου.

  Ειδικά για τις δαπάνες υγείας για τις οποίες δέχεται κριτική η Κυβέρνηση, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι από τα 2,8 δισ. που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2018 -ο τελευταίος ο οποίος εκτελέστηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει δαπάνες 4,1 δισ. ευρώ για να προσθέσει: "Σε κάθε περίπτωση το σύστημα υγείας θα έχει όσους πόρους χρειαστεί από το αποθεματικό Covid των 3 δισ. που έχουμε προβλέψει τον προϋπολογισμό".

  Τέλος, αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση τόνισε ότι με τα συνολικά 40 δισ. μέτρα θα γυρίζαμε στο καθεστώς των μνημονίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ