Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 15:59

  Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων και για όσους λειτουργήσουν με τη μέθοδο click away

  Ισόβια μηνιαία τιμητική παροχή στους Έλληνες οπλίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα στην Κύπρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τα μέτρα στήριξης που ισχύουν για τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να ευεργετούνται οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν μερικώς με τη μέθοδο του click away. 

  Συγκεκριμένα από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι τα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων, όπως έχουν ανακοινωθεί για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με τις αγορές από απόσταση και παραλαβή από το κατάστημα.

  Ειδικότερα, όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου δικαιούνται για ολόκληρο τον μήνα Δεκέμβριο:

  -  Να θέσουν όσους από τους εργαζόμενούς τους επιθυμούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες τους. Επίσης, έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν εργαζόμενους από το καθεστώς αναστολής - ενέργεια επιτρεπόμενη από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες.  Η   εργαζόμενοι   σε αναστολή  σύμβασης   εργασίας  θα   έχουν   το  δικαίωμα   για  επίδομα  ειδικού  σκοπού  534   ευρώ   και     αναστολή   των  δόσεων    ρυθμισμένων οφειλών

  -  Μείωση ενοικίου 40% για το εμπορικό ακίνητο που στεγάζονται αλλά και για τους εργαζόμενους τους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και τα τέκνα τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη

  -  Αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

  -  Δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου. Υπενθυμίζεται  ότι  και  για  τον 5ο   κύκλο  επιστρεπτέας προκαταβολής (η  οποία   θα  λάβει   υπ  όψιν   της   τον  τζίρο  Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου)  θα  ισχύει  η  συνθήκη   ότι από το ποσό που  θα προκύψει  για   κάθε  επιχείρηση το  50%   θα   είναι  μη  επιστρεπτέο.

  - Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ