Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Δεκ-2020 13:55

  ΕΕΑ: Να σταματήσει η συγκαλυμμένη λιανική πώληση από μεγάλες αλυσίδες

  ΕΕΑ: Να σταματήσει η συγκαλυμμένη λιανική πώληση από μεγάλες αλυσίδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Την ώρα που χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου αγωνιούν για το πότε θα ανοίξουν και υπό ποιες προϋποθέσεις, ώστε να σώσουν ότι σώζεται από την εορταστική περίοδο, κάποιες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων προχωρούν σε συγκαλυμμένη λιανική πώληση, 'βαφτίζοντάς' τη χονδρική", αναφέρει σε ανακοίνωση του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

  Όπως σημειώνει, "σύμφωνα με καταγγελίες μελών μας, έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες προωθητικές ενέργειες από τέτοιες μεγάλες αλυσίδες, μέσω αποστολής μηνυμάτων και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπου ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη δυνατότητα που έχουν να προχωρήσουν σε αγορές χονδρικής.

  Από τη στιγμή που υπάρχουν περισσότεροι από 750.000 επαγγελματικοί ΑΦΜ - τους οποίους μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και συγγενικά πρόσωπα - είναι πολύ εύκολο για έναν καταναλωτή να κάνει μία αγορά που καμία σχέση δεν έχει με χονδρική, δίνοντας απλώς έναν επαγγελματικό ΑΦΜ και παίρνοντας τιμολόγιο. Και ήδη έχει ξεκινήσει μία τέτοια διαδικασία, η οποία γίνεται και με τη φυσική παρουσία του καταναλωτή. Μπορεί η χονδρική πώληση τυπικά να επιτρέπεται, όμως αυτή η απαράδεκτη πρακτική προκαλεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η Πολιτεία οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

  Όπως οφείλει να ανακοινώσει άμεσα και το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος του λιανεμπορίου, καθώς είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος το αμέσως επόμενο διάστημα να κλείσουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και να χάσουν την εργασία τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. 

  Η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να είναι από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς μόνο μέσα από την ανάπτυξη και την πρόοδο τους μπορεί να ανακάμψει η ελληνική οικονομία."
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ