Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 17:45

  ΟΤΑ: Πρόγραμμα προσέλκυσης χορηγικών πόρων εκπόνησε ο Δήμος Αμαρουσίου

  ευρώ Ευρωζώνη χρήμα δάνεια ταμείο ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από ειδική μελέτη που είχε προηγηθεί, ο δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε την εκπόνηση προγράμματος προσέλκυσης χορηγικών πόρων, με σκοπό να αναπτύξει συνεργασίες με τον επιχειρηματικό κόσμο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα να δοθεί λύση σε ανάγκες και ελλείψεις που εμφανίζονται στην καθημερινότητα των δημοτών.

  Η δημοτική Αρχή επιδίωξε το πρόγραμμα αυτό να λαμβάνει υπόψη τις πάγιες ανάγκες του δήμου με την ακριβή καταγραφή τους, να είναι δυνατόν, με κατάλληλες τροποποιήσεις, να προσαρμόζεται στις τρέχουσες ανάγκες και τις ειδικές συγκυρίες (όπως τώρα με τον covid-19) και ταυτόχρονα να είναι καινοτόμο, έτσι ώστε οποιαδήποτε επιχείρηση, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να μπορεί να βρει το "δικό" της μοντέλο συνεργασίας και προσφοράς στην πόλη και μέσα από μία σταθερή σχέση να ενισχύσει την εικόνα της και να αφήσει το αποτύπωμά της.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη και παράλληλα επιδιώκει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε η επιχειρηματικότητα να αποτελεί ενεργό κύτταρο και να αλληλοεπιδρά με τους κατοίκους.

  Τα πεδία προτεραιότητας

  Με στόχο ένα σημαντικό μέρος από τα προγράμματα και τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιούνται από τις επιχειρήσεις, να επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αμαρουσίου και στις ανάγκες των κατοίκων του, ο δήμος προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι προτεραιότητες και είναι σε τέσσερα πεδία, στα οποία θα επικεντρωθεί η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για προσέλκυση χορηγιών. Αυτά είναι:

  1. Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνικές Δομές.

  2. Περιβάλλον.

  3. Αθλητισμός.

  4. Πολιτισμός.

  "Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, οι επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μπορούν να συμβάλουν θετικά και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να απαντήσουν στις πλείστες ανάγκες που καθημερινά αναδύονται στις πόλεις μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου και συνέχισε: "Ο δήμος, με γνώμονα τη βελτίωση ζωής δημοτών και κατοίκων, ξεκινά μία συντονισμένη προσπάθεια προσέλκυσης χορηγιών για την υποστήριξη των κοινωνικών δομών, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, αλλά και για την απασχόληση. Οι χορηγίες αυτές εντάσσονται σε έναν οργανωμένο σχεδιασμό, ερχόμενες να συμπληρώσουν τις υφιστάμενες υποδομές και το πρόγραμμα του δήμου για το 2021. Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, με τρόπο ώστε να αποδώσει άμεσα μετρήσιμο κοινωνικό όφελος, με παρεμβάσεις ουσίας".

  Και ο κ. Αμπατζόγλου κατέληξε: "Το κάλεσμα επομένως αποτείνεται στην επιχειρηματική κοινότητα του δήμου μας, μία από τις σημαντικότερες της χώρας, ώστε να στηρίξει το όραμά μας για ένα παράδειγμα πόλης, που νοιάζεται για την υγεία, την ευημερία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ