Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Δεκ-2020 18:50

  Δίκαιη κατανομή των επιδοματικών κονδυλίων της Περιφέρειας Αττικής, ζητούν οι Έμποροι Αθηνών και Πειραιώς

  Δίκαιη κατανομή των επιδοματικών κονδυλίων της Περιφέρειας Αττικής, ζητούν οι Έμποροι Αθηνών και Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δίκαιη κατανομή των επιδοματικών κονδυλίων του νέου προγράμματος που σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση αυτοαπασχολούμενων και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ζητούν με κοινή επιστολή τους οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς, από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. 

  Όπως αναφέρουν οι δύο σύλλογοι: "Γνωρίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο υφιστάμενο πρόγραμμα ενίσχυσης των 200 εκατ. ευρώ της περιφέρειας και έχοντας ως γνώμονα τη δίκαιη κατανομή των επιδοματικών κονδυλίων του νέου προγράμματος των 50 εκατ. ευρώ, έχουμε θέσει ως στόχο τη διάθεση μικρότερης χρηματοδότησης σε όσο γίνεται περισσότερες μικρές επιχειρήσεις.

  Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουμε από κοινού τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό του νέου προγράμματος, που είναι οι εξής:

  - Το πρόγραμμα πρέπει να απευθύνεται σε αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές εταιρείες που απασχολούν από 0-9 άτομα και τζίρο έως 500.000 ευρώ.

  - Η επιδότηση πρέπει να είναι το λιγότερο 5.000 ευρώ έως το πολύ 15.000 ευρώ.

  - Να αποκλειστούν αυτόματα οι δικαιούχοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των 200 εκατ. ευρώ.

  - Το οριζόντιο κριτήριο των επιλέξιμων ΚΑΔ, πρέπει να αντικατασταθεί με το ποσοστό της συνολικής πτώσης τζίρου του 2020, που πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο αξιολόγησης.

  - Τα αποτελέσματα χρήσης του 2019 (κέρδη ή ζημιές) πρέπει να έχουν ελάχιστη επίδραση στην αξιολόγηση των επιχειρήσεων.

  - Να εφαρμοστεί η επιτυχημένη πρακτική διάθεσης της χρηματοδότησης στους δικαιούχους μέσω της ποσόστωσης ανά κατηγορία, όπως έχει προβλεφθεί σε άλλες περιφέρειες και να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη η παρακάτω μέθοδος κατανομής:

  * 50% εμπόριο

  * 30% καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

  * 20% υπηρεσίες

  - Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους και νεοϊδρυθείσες εταιρείες, που έως τώρα είναι εκτός χρηματοδότησης από όλα τα υφιστάμενα προγράμματα και τα τραπεζικά ιδρύματα.

  Τέλος, πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία και να προβλεφθεί ειδικό πλαφόν στις αμοιβές των συμβούλων που θα αναλάβουν να καταθέσουν τους φακέλους του προγράμματος".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ