Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 15:45

  Αναφορά του ΟΕΕ στη Βουλή για τα πρόστιμα που αφορούν τις ΜΥΘ του 2014

  Αναφορά του ΟΕΕ στη Βουλή για τα πρόστιμα που αφορούν τις ΜΥΘ του 2014
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το θέμα των προστίμων, που καλούνται να πληρώσουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι, για εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) του 2014, έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με σημερινή αναφορά που έκανε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την περιστολή του λαθρεμπορίου και άλλων διατάξεων.

  Το επιμελητήριο, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωσή του, προτείνει την άμεση ψήφιση τροπολογίας, η οποία να προβλέπει τη διαγραφή των προστίμων αυτών "και ο πρόεδρος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αλλά και τον πρ. υφυπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την οριστική λύση του θέματος που έχει προκύψει".

  Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο κ. Κόλλιας επανέφερε το θέμα της παράτασης, κατά τουλάχιστον ένα μήνα, των υποχρεώσεων των φορολογουμένων εκείνων των οποίων οι εξουσιοδοτημένοι λογιστές έχουν αποδεδειγμένα προσβληθεί από κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και αυτοί να κινδυνεύουν με πρόστιμα.

  Το επιμελητήριο υπενθυμίζει ότι έχει συντάξει και αποστείλει στους συναρμόδιους υπουργούς κείμενο τροπολογίας και αιτιολογικής έκθεσης και αναμένει την άμεση λύση και αυτού του μείζονος ζητήματος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ