Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 13:54

  "Καμπανάκι" από Άδωνι στην αγορά για αυξήσεις μέσα στην καραντίνα

  "Καμπανάκι" από Άδωνι στην αγορά για αυξήσεις μέσα στην καραντίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.15

  Διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος είναι κατά της διατίμησης γιατί δημιουργεί προβλήματα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα στην αγορά ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα "ανεχτούν" μεγαλύτερο κέρδος απ’ ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες σε επιχειρήσεις που λειτουργούν μέσα στο lockdown. "Υπήρξε αλυσίδα super market που προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το lockdown" είπε ο κ. Γεωργιάδης.

  Ο ίδιος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο "Λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (L 186), ρυθμίσεις για τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς και λοιπές διατάξεις" και οι σημαντικές υπουργικές τροπολογίες που το συνοδεύουν, "έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 τα καταστήματα δεν θα μπορούν να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα σε τιμές που διαμορφώνουν κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που τους πρόσφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο".

  Υπογράμμισε ότι "θέλουμε οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδος και όχι ζημιές. Το κέρδος όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν υπο φυσιολογικές συνθήκες. Κανείς δεν μπορεί να παίξει με τη συμφορά του ελληνικού λαού. Η συντριπτική πλειοψηφία των super market έχουν δείχνει συνέπεια. Μόνο μια αλυσίδα προχώρησε σε αυξήσεις. Πλέον όλοι πρέπει να ξέρουν ότι παρακολουθούμε το θέμα και έχουμε το εργαλείο επιβολής προστίμων".

  Επισήμανε παράλληλα ότι οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στα σουπερμάρκετ "έχουν δείξει πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους αυξήσεις.  Αυτό συνέβη σε μία μόνο περίπτωση. Δεν θέλω να αναφέρω το όνομα της αλυσίδας, διότι ας πούμε ότι έγινε εκ λάθους, εκ παραδρομής. Όμως, θέλω να ξέρουν οι καταναλωτές ότι είμαστε από πάνω. Το παρακολουθούμε και πλέον, μετά από την ψήφιση αυτή της τροπολογίας –που ελπίζω να έχει και ευρύτερη διακομματική στήριξη- θα έχουμε και το εργαλείο να επιβάλουμε πρόστιμο σε αυτόν που θα το παραβιάσει".  

  Μ. Νταλιάνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ